Opt dintre cei nouă inculpați arestați preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar penal de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat, contestă măsura luată de Tribunalul Sălaj la cererea procurorilor DIICOT. Chira Sebastian Dacian, Galiș Ioan, Huluban Ioan, Dejeu Gheorghe Dorel, Boer Vasile Valer, Boita Emil, Biriș Gavril și Baidoc Marinel vor să fie cercetați în libertate. Singurul care nu a contestat decizia judecătorilor este fostul polițist Nicoară Pavel, cel care a pus bazele unei rețele de firme ”fantomă”, cu ajutorul cărora oameni de afaceri sălăjeni au reușit să-și construiască adevărate ”imperii” și au prejudiciat bugetul de stat cu cel puțin cinci milioane de euro. Contestația va fi judecată la Curtea de Apel Cluj, însă deocamdată nu a fost dat un termen pentru dosar.
Vă reamintim că, potrivit procurorilor DIICOT Sălaj, începând cu anul 2010 au funcţionat mai multe societăţi ce aveau un comportament tip fantomă, acestea fiind folosite de către alte societăţi pentru a regla activitatea contabilă în vederea evitării bugetului de stat, sumele de bani obţinute în urma activităţilor de evaziune fiscală şi delapidare intrând în posesia administratorilor societăţilor beneficiare care controlau şi societăţile fantomă. O caracteristică a grupului infracţional organizat este racolarea persoanelor fără adăpost, a unor persoane cu o stare materială precară, care, în schimbul unor sume modice de 100 sau 200 de lei, erau de acord să devină administratori ai acestor societăţi comerciale fantomă. Astfel, aceste persoane erau transportate de către liderii grupării în municipiul Zalău, respectiv la notarul public, la Oficiul Registrului Comerţului, la diferite unităţi bancare, unde semnau actele de cesiune, de deschidere de conturi, ulterior actele societăţii fiind preluate de către membrii grupării, inclusiv cardurile bancare şi codurile PIN aferente. De asemenea, aceste persoane fără adăpost erau obligate să semneze chitanţe şi facturi fiscale în alb, contracte de prestări servicii, contracte de vânzare cumpărare, împuterniciri, acestea fiind folosite ulterior pentru desfăşurarea unor activităţi economice fictive, respectiv achiziţionarea de bunuri, prestări servicii sau vânzarea unor bunuri. Când activitatea firmelor fantomă lua amploare, acestea erau cesionate către cetățeni maghiari, pentru a șterge urma infracțiunilor.
Cercetările penale continuă în vederea probării activităţii infracţionale desfăşurate de un număr de aproximativ 33 de suspecţi.
Sa vedem ce face justitia pt.ca unii ii prind si altii ii lasa.
nimic ca si in cazul tau ,ce vrei in post