Zălăuanii care locuiesc în cartierele înalte, aflate la marginea municipiului rămân în continuare fără apă, în cea de-a patra zi de când furnizarea apei a fost sistată în urma unei avarii la conducta care alimentează municipiul. Cei care locuiesc pe străzile menționate mai jos, dacă au avut pentru câteva ore apă, râmân din nou fără apă curentă. Locuitorii străzilor pe care nu a ajuns apa nici până duminică, rămân și ei în continuare fără apă.
Compania de Apă Someș a transmis, duminică, un comunicat în care se arată:
” În vederea efectuării unor lucrări de remediere a unei avarii la
reţeaua publică de alimentare cu apă, care necesită intervenție
imediată, se întrerupe furnizarea apei potabile după cum urmează:
strada Brădet; strada Vânătorilor; str ada Freziilor; strada Dobrogeanu
Gherea; strada Cetinei; strada Tipografilor; strada Pârâului; strada Cascadei; strada Gheorghe Doja. Cartier Meseș. Ne cerem scuze pentru situația creată independent de eforturile companiei de a asigura continuitatea serviciului, neexistând modalități alternative de furnizare a apei. Apariția unei avarii pe rețeaua publică de alimentare cu apă nu
poate fi prevăzută și este însoțită, de regulă, de întreruperea imediată a furnizării apei. În consecință, în astfel de situații, anunțarea întreruperii furnizării apei este ulterioară sistării efective a alimentării cu apă. Compania de
Apă Someș S.A. face eforturi să anunțe cât mai operativ avariile în
scopul înștiințării utilizatorilor asupra zonei afectate și orei estimate pentru reluarea serviciului la parametri normali”, se arata în comunicatul de presă al Companiei de Apă Someș.
Conducerile DSP, Prefectura, Consiliul Judetean, compania de apa – DEMISIILE URGENT! NU AVETI VOIE SA RAMANETI IN FUNCTII IN ACESTE CONDITII DE DEZASTRU!!! Demisia pana nu iese lumea in strada sa va dea jos de pe scaune!!! Demisia!!!!
Si eu asta am zis trebuie sa isi dea demisiile in primul rand directorul Zaharia si restul care sunt incopententi si trebuie inlocuiti cu oameni capabili.
Toți politruci JOS ! NEMERNICI care ißi bat joc de viața plătitorilor de taxe ,să huzureascâ ei !!!
Plecați acasă pacalicilor!
Caricatura asta de director a fost mai degrabă preocupat sa încheie contracte de furnizare servicii pe condominiu și nu cu fiecare proprietar de apartament, lăsând deoparte investițiile la aducțiunea de apă.
În timp ce primăria pesedistă a Zalaului a accesat fonduri europene pt .modernizare străzilor, Campania de apă Someș Cluj, filiala Zalău, vechi fief liberal, nu a reușit sau nu e interesată să acceseze fonduri europene pt modernizarea rețelei de apă zălăuane. Străzile zălăuane sunt aduse, rând pe rând, la standarde europene în timp ce alimentarea cu apă a rămas ca acum 30 de ani, atâta că prețul unui m³ de apă s-a înzecit. Recomandăm celor care au votat cântărețu să se spele la părău !
Compania de Apa a preluat Zalaul in 2006 cu program zilnic de furnizare a apei si pierderi pe retele de peste 70% urmare a lipsei investitiilor din anii ’70. Intr-un singur an, orasul avea apa 24/7 si pierderile reduse la 40%. Din 2005, Compoania a atras si implementat in toata aria deservita, inclusiv Salaj respectiv Zalau trei programe Euiropene, SAMTID (2005-2008), POS MEDIU (2007-2015) si acum POIM inceput in 2019. Nu exista organizatie care sa fi atras mai multi bani in investitii publice in judetele Cluj si Salaj din 2006.
Piratul de pe vasul de fantoma Zaharia Cap de Bostan conduce vasul numit „Compania de apa Zalau”in deriva,mai trebuie un pic si va naufragia pe „insula Prostilor”unde si speram sa ramane mult si bine…
Cum este posbil ca orasul Zalau sa aibe o SINGURA conducta de apa ? trebuiau sa mai aibe inca o conducta care sa asigure apa macar la un 20% din capacitatea conductei principale..si asta trebuia facuta in urma cu 30 de ani. Este de necrezut ce se intampla !
Oare delegatia de top PNL care a fost in vizita la Zalau sambata a fost informata ca Zalau nu are apa de 3,4 zile consecutive ?
Oare cum Tibi Marc care trebuia sa se ocupe nu a facut nimic?
Compania a facut eforturi inca dinainte de a prelua operarea in jud.Salaj de a construii o aductiune de la Cluj, urmand ca aductiunea existenta sa ramana de rezerva. S-a obtinut acum mai bine de 15 ani inclusiv o Hotarare de guvern pentru finantarea aductiunii prin parteneriat public – privat dar nici un privat nu a fost interesat. In programul European precedent, in pofida insistentei Companiei, Comisia Europeana a aprobat pentru finantare doar Studiul de Fezabilitatea pentru aductiunea Cluj-Salaj, nu si constructia. Aceasta s-a reusit a fi inclusa deabia in programul curent, POIM. Noua aductiune va asigura continuitatea serviciuluipentru tot judetul si o apa de calitate prelevata din lacul de munte Tarnita si tratata la statia de tratare Gilau. Dupa construirea ei, contractele de lucrari fiind in curs de achizitie, aductiunea existenta de la Varsolt va ramane de rezerva.