„Filiala Scala – Biblioteca din cartierul tău” este proiectul care a devenit astăzi o certitudine. Inaugurarea filialei într-un spațiu pe strada Simion Bărnuțiu, bl. A28 (în spatele Cinematografului Scala) a avut loc în prezența conducerii Bibliotecii Județene Sălaj și a bibliotecarilor, a președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a subprefecților Adriana Sabou și Florin Florian și a managerilor bibliotecilor județene Maramureș și Cluj.
Astfel, mii de cărți sunt mai aproape de cititori, aceștia nemafiind nevoiți să se deplaseze până la sediul principal al bibliotecii. Investiția, în valoarea de aproximativ 90.000 de lei, a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Sălaj, Michelin România, Electro Grup Zalău și TenarisSilcotub, cărora managerul Bibliotecii Județene Sălaj, Mariana-Lucia Marian, le-a mulțumit în mod public. „Prin deschiderea acestei filiale ne-am dorit să fim cât mai aproape de utilizatorii noștri. Să le oferim un spațiu prietenos, cu acces la tehnologie, care să fie accesibil tuturor membrilor comunității, indiferent de vârstă. Ne bucurăm că visul nostru a devenit realitate. Ne dorim să fie și un spațiu de socializare, un loc unde cititorii vin, descoperă cărți, dar participă și la alte activități pe care noi le organizăm sau le găzduim”, a declarat Mariana-Lucia Marian. Prezent la eveniment, președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, a apreciat că deschiderea acestei filiale este o nouă fereastră spre lumină, iar banii cheltuiți pentru deschiderea unei astfel de unități nu reprezintă o cheltuială, sunt o investiție. „Consider că doar prin educație putem să fim plini de optimism, să credem în viitorul Zalăului și a României”, a punctat Dinu Iancu-Sălăjanu.
Facilități oferite în noua unitate
Filiala Scala va aduce un plus în viața tuturor celor care îi vor trece pragul, prin serviciile moderne pe care le va oferi: eliberarea gratuită a permisului de intrare la bibliotecă, împrumut de documente la domiciliu, consultarea acestora pe loc, prelungirea termenului de împrumut, rezervarea și reținerea de titluri, oferirea de informaţii sau acces gratuit la internet şi facilităţi de lucru pe calculator. Totodată, aici vor putea fi organizate diverse activități individuale sau de grup, ateliere, ore de lectură, cluburi, inclusiv robotică, întâlniri tematice cu invitați din diferite domenii, serate muzicale sau vizionări. Nici cei mai mici utilizatori nu au fost uitați, Filiala Scala fiind un spațiu baby-friendly. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 0 și 6 ani se vor bucura, alături de părinți și bunici, de cărți și jocuri speciale pentru ei. De asemenea, cititorii au la dispoziție aici aproximativ 5.000 de volume din toate domeniile de interes: enciclopedii, beletristică, literatură pentru copii sau psihologie, organizate în acces liber la raft. Filiala Scala va funcționa în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9 – 17 și va fi deservită de doi bibliotecari.
Haloooo!Banii nu „sunt” o cheltuiala.Decat ati scris ca ei nu „este”.Eeh,cu oarice vizite pe la biblio,veti gasi adevarata cale a gramaticii,d-le Lungu.Sau poate gresesc.Dk l-ati citat pe d-l presedinte al Consiliului Local,primiti va rog scuzele mele.
Nu ne interesează cititul! Avem alte pasiuni: păcănele, consum de droguri, prostituție și furturi! Lăsam pe Ciucă, bode, campeanu , etc sa citească și sa plagieze! !!!! P.s. Articol de 2 bani!
Nu-i rau pentru urbe, dar Iancu si Florian nu sunt credibili. Cate carti au citit astia in viata lor?
Multe. 52. Atîtea sînt în pachet.