Medalii oferite de Muzeul Memorial al Holocaustului cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului

După un deceniu de activități diverse organizate pentru a marca Ziua Internațională a Holocaustului, muzeul de la Șimleu Silvaniei va oferi duminică, 23 Ianuarie,  zece medalii ca semn de apreciere și recunoștință, unor persoane sau instituții care au contribuit la susținerea constantă a educației referitoare la problematica Holocaustului.

Potrivit directorului Muzeului Holocaustului din Transilvania de Nord din Șimleu Silvaniei, Daniel Stejeran,  „anul 2012 este unul de referință pentru activitățile educaționale ale Muzeului Memorial al Holocaustului din Transilvania de Nord de la Șimleu Silvaniei. Cu ocazia primei ediții organizate de muzeu a Zilei Internaționale a Holocaustului, în prezența Ambasadorului Statului Israel în România E.S. Dan Ben-Eliezer au fost semnate documentele care stau la baza proiectului de înfrățire dintre Șimleu Silvaniei și Petach Tikva. Proiectul se bazează în special pe conceptul Tineri Ambasadori ai celor două state care anual fac schimb reciproc de experiență în cadrul programului organizat de primăria Șimleu Silvaniei și cea din Petach Tikva. Anul acesta se împlinesc 10 ani de proiecte educaționale, organizate cu ocazia zilei de 27 ianuarie, care a fost desemnată ca Ziua Internațională a Holocaustului de către Organizația Națiunilor Unite. Muzeul Holocaustului de la Șimleu Silvaniei a beneficiat constant de sprijinul unor persoane, familii sau instituții în fiecare demers inițiat, parteneriatele naționale și internaționale i-au asigurat funcționalitatea, iar proiectele l-au consacrat ca spațiu de educație, rememorare și comemorare”. În semn de apreciere, cele zece medalii vor fi oferite unor persoane și instituții care s-au implicat de-a lungul anilor în susținerea educației privind problematica Holocaustului. Tot duminică vor fi prezentați noii „Tineri Ambasadori” din Șimleu Silvaniei care vor reprezenta orașul și România, în proiectul cu orașul Petach Tikva din Israel.

 

2 Thoughts to “Medalii oferite de Muzeul Memorial al Holocaustului cu ocazia Zilei Internaționale a Holocaustului”

  1. 1907

    Studiem istoria altor popoare, nicio problemă dar, ținem ascunsă adevărata istorie a românilor. Nimeni nu suflă o vorbă că au trecut 115 ani de la răscoala din 1907 atunci când, la ordinul criminal al regelui carol i și al guvernului liberal, armata a împușcat 11.000 țărani răsculați. Și, dacă tot se vorbește de Holocaust, e bine de știut că țăranii s-au răsculat împotriva arendașilor evrei și a moșierilor români.

  2. Anonim

    Oare când se va studia acea parte a istoriei, în care torționarii comuniști evrei, gen Anna Pauker, Samuel Brukner și toți ceilalți evrei aflați în structurile statului și în special în structurile de forțâ,
    Când vor fi condamnați toți evreii comuniști, careau participat la acțiunea de exterminare a naționaliștilor și patrioților români și de distrugere a naționalismului românesc ?
    Nimeni nu comentează poziția unui mare scriitor și jurnalist american, Mike S.King, care scria -„una din cele mai mari farse ale istoriei este așa zisul holocaust”.

Leave a Comment