Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Porolissum” al Judeţului Sălaj au primit miercuri, 13 septembrie, cu prilejul Zilei Pompierilor din România, Drapelul de luptă. Acesta le-a fost înmânat la Bucureşti de către Klaus Iohannis, preşedintele României, în cadrul unei ceremonii militare grandioase, ce a avut loc în Parcul Carol din Capitală, în zona Monumentului Eroilor Neamului.
La acelaşi eveniment au primit Drapelul de luptă 11 unităţi din subordinea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Sălajul a fost reprezentat la ceremonial de către 32 de pompieri, conduşi de şeful ISU „Porolissum”, col. ing. Adrian Chichişan.
”Prin sacrificiul lor, cei căzuţi în încleştările armate din Dealul Spirii au contribuit decisiv la construirea României moderne. Pentru devotamentul faţă de ţară de care au dat dovadă în cele mai grele momente din istoria naţiunii noastre, pompierii militari merită întreaga noastră recunoştinţă. (…) Dumneavoastră aveţi mai mult decât o meserie, aveţi o viaţă dedicată vocaţiei de a face bine, de a ajuta şi de a vă pune în slujba celorlalţi. Sunteţi, de cele mai multe ori, ultima speranţă de salvare pentru cei aflaţi în pericol. În acelaşi timp, aveţi un rol esenţial în menţinerea siguranţei publice, în buna gestionare a situaţiilor de urgenţă, dar şi în protejarea mediului înconjurător”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis.
Preşedintele a mai afirmat că funcţionarea eficientă a instituţiilor statului, precum şi respectarea angajamentelor României faţă de partenerii din Uniunea Europeană şi NATO depind inclusiv de activitatea de zi cu zi a pompierilor.
La ceremonie au mai participat premierul Mihai Tudose, ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan şi ministrul Justiţiei Tudorel Toader.
Drapelul de luptă, simbol al preţuirii faţă de ţară, este menit să reamintească fiecărui militar tradiţiile glorioase ale poporului român, în general, şi ale unităţii căreia îi aparţine, în special, precum şi datoria sacră de a servi cu credinţă patria. El reprezintă trecutul, prezentul şi viitorul ţării şi este emblema înfiinţării şi funcţionării unităţii respective, simbol către care se îndreaptă aspiraţiile tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea, îşi îndeplinesc misiunile şi luptă sub faldurile sale.
nu e o zi sa nu fie cu un drapel, depunderi de coroane sau discurs din partea conducatorilor iubiti. Nicaieri nu se intampla asa afara, oricum nu cu o asemenea frecventa enervanta , oamenii astia altceva nu mai stiu!
Să nu lipsească Doamne feri-ne parlamentarii noștri că ratează chiolhanu’ de după.Faceți bine de -i anunțați!