În doar şase zile poliţiştii sălăjeni au dat peste 800 de amenzi, valoarea acestora fiind de aproape 186.000 de lei. În acelaşi interval, au fost reţinute 17 permise de conducere şi au retrase şapte certificate de înmatriculare. Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj, în perioada 1- 6 decembrie, poliţiştii sălăjeni au efectuat 55 de activităţi şi controale, în urma cărora au constatat 25 de infracţiuni, din care 18 de natură juduciară, două contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice şi cinci alte genuri de infracţiuni. De asemenea, oamenii legii au aplicat 854 de sancţiuni contravenţionale, 93 fiind aplicate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 722 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar 39 la alte acte normative. „Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 184.620 de lei, iar valoarea bunurilor confiscate la 2.231 de lei. Totodată, în perioada de referinţă, au fost reţinute 17 permise de conducere şi au retrase şapte certificate de înmatriculare”, a precizat sursa citată.
Reprezentanţii IPJ Sălaj au ţinut să sublinieze faptul că în perioada sărbătorilor de iarnă (Naşterea Domnului – Crăciunul, Anul Nou şi Boboteaza) se organizează, anual, multiple activităţi în spaţiul public, cu participarea unui număr mare de persoane. În acest context, şi în acest an se vor înregistra aglomerări de persoane în staţiunile turistice de agrement montane, sporirea valorilor de trafic pe căile rutiere şi feroviare, precum şi o creştere a activităţilor comerciale specifice sezonului de iarnă.
În acest sens, toate structurile operative ale Poliţiei Române vor aplica măsuri specifice pentru planificarea, coordonarea şi gestionarea corespunzătoare a misiunilor din competenţă, în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale de orice natură.
Astfel, potrivit IPJ Sălaj, se va urmări atingerea următoarelor obiective: creşterea vizibilităţii şi implicit a autorităţii Poliţiei Române, creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, consolidarea parteneriatului prin acţiuni preventive şi de comunicare publică, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, de natură contravenţională şi penală, prevenirea tulburării ordinii publice şi prezenţa activă în zonele aglomerate, inclusiv în zona lăcaşurilor de cult în scopul descurajării comiterii de fapte antisociale, precum şi pe timpul adunărilor publice, precum şi prevenirea accidentelor rutiere grave şi asigurarea unui trafic normal pe drumurile publice.