O sălăjeancă a fost luată, zilele trecute, la bătaie, în plină zi, în curtea unui vecin. Agresoarea i-a furat o plasă de alimente şi 50 de lei.
Procurorii şimleuani au propus, săptămâna trecută, arestarea preventivă a inculpatei Peczer Olga, pentru comiterea a două infracţiuni de furt calificat şi o infracţiune de tâlhărie. Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei, din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în 11 octombrie, în jurul orei 12, persoana vătămată s-a deplasat la barul unde lucrează martora B. Florica, căreia a dorit să-i ceară o sumă de bani împrumut. Femeia i-a dat persoanei vătămate suma de 50 de lei, bani pe care cea din urmă i-a pus în plasa ce o avea la mână, după care a intrat în local pentru a povesti cu martora. În local a observat-o pe inculpata Peczer Olga care, la circa cinci minute a părăsit localul. „Persoana vătămată a părăsit şi ea localul la scurt timp intenţionând să meargă la cumpărături. După ce a făcut unele cumpărături, s-a îndreptat spre strada 1 Decembrie 1918, moment în care inculpata s-a apropiat din spate şi iniţial s-a oferit să o ajute să-i ducă plasa până acasă, observând că persoana vătămată se deplasează cu ajutorul unei cârje. Victima a observat că ceva nu este în regulă cu insistenţele inculpatei de a o ajuta şi, de frică, s-a îndreptat spre curtea unui vecin, ea fiind singură acasă. Când a intrat în gangul curţii vecinului, deoarece a refuzat să îi dea inculpatei o ţigară şi o sumă de bani, aceasta din urmă a îmbrâncit-o, iar când persoana vătămată a căzut la pământ, a lovit-o cu umbrela în zona capului şi peste mână, după care i-a smuls din mână plasa cu alimente şi cei 50 de lei”, au precizat anchetatorii.
Peczer Olga a fost prezentată în 12 octombrie cu propunere de arestare preventivă, cerere admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Şimleu Silvaniei, care a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acesteia. „Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai menţionat reprezentanţii Parchetului.