Municipiul Zalău ar putea avea un nou cetăţean de onoare. Consilieri locali se vor întruni miercuri, 6 august, în şedinţă ordinară de Consiliu Local pentru a supune la vot nu mai puţin de 22 de proiecte aflate pe ordinea de zi. Printre acestea se numără şi proiectul de hotărâre privind acordarea acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al Municipiului Zălau” lui Ioan Avram.
Ideea acordării titlului de cetăţean de onoare lui Ioan Avram – fost Ministru al Industriei constructoare de maşini în perioada 1965-1985, aparţine lui Filonaş Chiş, actualul director al Casei Judeţene de Pensii, pentru contribuţia adusă la dezvolarea economică a judeţului Sălaj. Potrivit notei de prezentare a proiectului, Ioan Avram s-a născut în data de 18 iunie 1931 în localitatea Popeni, judeţul Sălaj.
Ioan Avram – un Cv impresionant
Potrivit notei de prezentare a proiectului, Ioan Avram s-a născut în data de 18 iunie 1931 în localitatea Popeni, judeţul Sălaj. De profesie inginer mecanic, CV-lui acestuia este unul impresionant: 1956-1962 de la inginer la Director general – Uzinele Vulcan Bucureşti; 1962-1965 director general la Uzina constructoare de maşini din Reşiţa; 1965-1985 Ministru la Ministerul Construcţiilor de Maşini; 1985 -1986 – Viceprim-ministru al Guvernului României; 1986-1987 Ministru la Ministerul Energiei Electrice; 1987-1988 director general la Şantierul naval „Olteniţa”; 1988-1989 – director general la centrala industrială de utilaj greu „Faur” din Bucureşti. În perioada 1967-1985 a contribuit la industrializarea oraşului Zalău şi a judeţului Sălaj, primul obiectiv realizat fiind distileria de alcool din fructe – proiect integrat românesc realizat la Uzinele Tehnofrig din Cluj Napoca în premieră naţională. A coordonat direct construcţia şi realizarea Uzinei de Armături din Zalău, prima uzină complexă din zonă cu ciclu tehnologic integrat, cu sector propriu de cercetare proiectare, cu fabricaţie diversificată, pentru industriile: energetică, metalurgică, petrochimie, irigaţii, sisteme de transport apă, gaze, petrol cu livrări pe piaţa internă şi la export. A extins această fabricaţie şi în atelierele preluate de la industria locală Jibou şi la Şimleu Silvaniei, acestea devenind componente ale fabricii Armătura dinZalău. Ca membru al Guvernului României a răspuns de întreaga platformă industrală de la Zalău şi de întreaga furnitură românească a tuturor uzinelor în construcţie. La propunerea lui Avram s-a aprobat construcţia şi realizarea Căminului Cultural din localitatea Popeni.
Dacă acest proiect de hotărâre va fi votat de consilierii locali, Ioan Avram va fi cel de al 33-lea cetăţean de onoare al municipiului Zalău. În cursul lunii trecute, doi profesori Constantin Cobîrzan şi Silagy Iuliu au fost numiţi cetăţeni de onoare ai oraşului, titlurile fiind acordate în cadrul deschiderii şedinţei festive a Zilelor Cetăţii – ediţia 2014.
”În perioada 1967-1985 a contribuit la industrializarea oraşului Zalău şi a judeţului Sălaj, primul obiectiv realizat fiind distileria de alcool din fructe !!! ”.
Pentru promovarea brandului ”Palinca de Zalau” merita cu prisosinta titlul, desi cred ca cel de ”cetatean turmentat” i s-ar potrivi mai bine. Stimabile Filonas, ce ar fi daca i-ai propune pe totii nemenclaturisti, in frunte cu Tibisor, ca doar toti au avut anumite contributii.
Propunerea dezgustatoare, rusinoasa a tov. fas chilotas,intrece orice obrasnicie ! Dupa asa zisa revolutie,prin minciunile aruncate pe piata media,de catre comunistii strans uniti in jurul tov. iliescu,au pus fraudulos mana pe putere ! Este adevarat ca si dupa 25 de ani comunistii din p.s.d.,sunt bine organizati in teritoriu ,inca din vremea epocii de aur ! Au un electorat de 30% , format din naivii saraci a aceste tari cumplit jefuite. Acesti a vor fi mintiti pana la moarte !
care Cv impresionant? se vede ca-i fost pe la ziarul lui cota!
Probabil a fost initial strungar sau Moga mecanic, iar in urma absolvirii scolii de parid a fost avansat ca vajnic inginer in industria socialista asta probabil in timp ce facea liceul la seral. In rest, acest „CV impresionant” nu este altceva decat o evolutie tipica a unui nomenclaturist tipic acelei perioade!
Ce faceti mai derbedeilor de fascisti?
Nu vi rusine ; elogiati comunistii care au nenorocit o generatie intreaga ?
Numitil PRIMAR ce mai ,pe securistul asta, sa va ia dracul cu alde filonas cu tot…
Nu o platit impozite toata viata lui,sa nu plateasca nici acuma , ce popor ! ce natie?
pt ca afost la constructia de masini oameni ca el nu a mai avansat aceasta si autovvehicolul de teren ARO a ramas asa nemodernizat.
asa isi arata fata de nomenclaturist si Filonas acum ,macar nu se mai preface,pacat ca suntem niste prosti.
vin comunistii la putere!
Degeaba ştergi comentariile, adevărul rămâne.
Ioan Avram a avut o mare contribuţie la construirea platformei industriale a Zalăului, la vremea aceea mai mare decât a Oradei. Pe baza acestei puternice platforme industriale s-a construit Zalăul de azi, acum doar se mai reabilitează termic câte un bloc.
Chiar dacă duhul otrăvit al „revoluţiei” a distrus Armătură, aici zălăuanii au pierdut pe puţin 7.000 locuri de muncă, au mai rămas Ţevile şi Anvelopele.
Ioan Avram merită să fie cetăţean de onoare al oraşului la construcţia căruia a contribuit din plin !
Huooooo
…mai gunoaielor,daca nu era unul ca poptelecanul Ioan Avram care a facut ce a facut pt.Zalau, poate ca ati fi ramas si acum „chemesoi de la curu vacilor”,taranoi din randul carora proveniti majoritatea asa zisilor domni oraseni din Ziloi!…