Flavius Lucăcel lansează două volume în Israel, însoțite de expoziții de artă

Dramaturgul și artistul sălăjean Flavius Lucăcel își va lansa cele mai recente volume în Israel, în cadrul unor evenimente culturale în care vor fi regăsite și expoziții de artă vizuală. Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj și Asociația „Curierul Timpului” sunt coorganizatori în aceste manifestări, în colaborare cu partenerii israeliți și Consulatul General al României de la Haifa.

Cele două volume semnate de Flavius Lucăcel sunt „Singurătatea pietrelor”, piesă de teatru publicată la Editura „Keshev LeShira” din Tel Aviv (editor prof. Rafi Weichert, ilustrații coperte Noa Levin Harif), și „Vecinii. Cinci monologuri despre om”. Cel din urmă este un volum de teatru și de artă trilingv, publicat în limbile română, engleză și ebraică, apărut la Editura „Caiete Silvane”. Traducerea în limba ebraică a celor două volume a fost realizată de Moshe B. Itzhaki și Paul Farkas.

Când vor avea loc lansările

Prima lansare va avea loc joi, 24 aprilie, începând cu ora 19, în cadrul evenimentului „Rememorarea din salon”, la librăria „Karon HaSfarim” („Vagonul cu cărți”) din localitatea Kiryat Tivon, strada Ha-Kalaniyot nr. 2. Moderatorul serii va fi Moshe B. Itzhaki. Mai mult, printre vorbitori se numără editorul Rafi Weichert, artista Noa Levin Harif, traducătorul Paul Farkas și actorul Avi Pan. În cadrul evenimentului vor fi expuse lucrări din expoziția intitulată „Vecinii”.

Mai mult, vineri, 25 aprilie, de la ora 16:30, lansarea celor două volume va avea loc pe proprietatea familiei Irit și Michael Yosef, de pe strada Gordon nr. 42, în orașul Hod Hasharon. Moderatorul va fi poetul și editorul Rafi Weichert. În cadrul acesteia va fi inclusă și expunerea unor lucrări ale artistului sălăjean.

Totodată, la data de 29 aprilie, începând cu ora 17:30, în cadrul expoziției „Tipare de identitate” vor fi lansate cele două volume. Acestea vor fi găzduite de Consulatul General al României la Haifa, de pe strada Habankim nr. 3.

În cadrul acestei manifestări vor lua cuvântul atât prof. Belu-Simion Făinaru de la Universitatea din Haifa (comunicarea „Tipare de identitate – despre ferestrele și arta lui Flavius Lucăcel”), prof. Moshe B. Itzhaki de la Colegiul Academic al Științelor Educației Oranim (comunicarea „Despre om și umanitate în «Singurătatea pietrelor» și «Vecinii»”), dar și dr. Paul Farkas (comunicarea „Despre omul Flavius Lucăcel”). Mai mult decât atât, vor fi expuse lucrări ale artistului. Partener în organizarea acestui eveniment este Bienala Mediteraneană de Artă Contemporană din Haifa.

Programată este și o întâlnire cu studenții secțiilor de artă la Colegiul Academic al Științelor Educației Oranim din Tivon (districtul Haifa). Aceasta va avea loc la data de 5 mai, începând cu ora 10 și îi va avea ca amfitrioni pe scriitorii și traducătorii Moshe B. Itzhaki și Paul Farkas. În aceeași zi, de la ora 19, în „Club 50” din localitatea Elkana, vor avea loc atât lansarea celor două volume, dar și vernisajul expoziției „Vecinii”. Curator acestuia va fi  dr. Nachshon Margaliot. Expozițiile de la Consulatul General al României la Haifa și din Elkana vor rămâne deschise publicului timp de o lună.

Despre Flavius Lucăcel

Flavius Lucăcel este un artist vizual și dramaturg, autor al mai multor volume de teatru publicate în limbile română, engleză, franceză și maghiară. Multe dintre acestea au fost premiate și/sau puse în scenă ca spectacole de teatru ori spectacole-lectură. Născut la 26 august 1968,  în localitatea sălăjeană Aluniș, acesta este membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj.

Flavius Lucăcel a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cea mai bună piesă a anului 2015, intitulată „Singurătatea pietrelor”. De asemenea, din anul 1998, acesta organizează și participă la numeroase expoziții de artă personale și colective din țară și străinătate. Universul său artistic poate fi vizitat pe pagina https://www.facebook.com/flavius.lucacel.

Leave a Comment