Peste 40 de sortimente de slănină au fost înscrise la festivalul găzduit astăzi de localitatea Șamșud, un eveniment care își propune să stabilească cea mai bună slănină, să promoveze valorile culinare locale și județene. Festivalul este în desfășurare, slănina fiind prezentată sub diferite forme și în diverse sortimente.
Slănină afumată, slănină fiartă și boiată, proaspătă, cu șuncă, acestea sunt atracțiile unui festival din care nu lipsesc nici cârnații, caltaboșii, pâinea de casă, untura, vinul de Șamșud și pălinca de prune, toate prezentate într-o atmosferă simplă, lăudabilă. Un juriu alcătuit din producători și bucătari din Sălaj și Cluj analizează produsele și urmează să stabilească cea mai bună slănină. Festivalul se va încheia cu „Fărșang”, un bal prin care, în mod simbolic, localnicii alungă spiritele rele.
Încă de la primele orele ale dimineții, la festivalul programat să se desfășoare la pivnițele de pe dealul din apropierea satului au venit zeci de persoane, inclusiv oaspeți din Sălaj, Cluj sau din județul Alba. Vom reveni.
[…] Peste 40 de sortimente de slănină au fost înscrise la festivalul găzduit astăzi de localitatea Șamșud, un eveniment care își propune să stabilească cea mai bună slănină, să promoveze valorile culinare locale și județene. Festivalul este în desfășurare, slănina fiind prezentată sub diferite forme și în diverse sortimente. Slănină afumată, slănină fiartă și boiată, proaspătă, cu șuncă, acestea sunt atracțiile unui festival din care nu lipsesc nici cârnații, caltaboșii, pâinea de casă, untura, vinul de Șamșud și pălinca de prune, toate prezentate într-o atmosferă simplă, lăudabilă. Un juriu alcătuit din… Citeste mai mult […]