Eroii neamului au fost comemoraţi, joi, la Zalău, în cadrul unei manifestări organizate la Cimitirul Eroilor de către Prefectura Sălaj, Consiliul Judeţean Sălaj şi Primăria Zalău.
Seria activităţilor programate a debutat la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, cu susţinerea eseurilor înscrise în concursul „Eroi sălăjeni şi faptele lor”. Ulterior, în cadrul manifestărilor ce au avut loc la Cimitirul Eroilor, ocupanţii primelor trei locuri la cele două secţiuni (clasele V-VIII şi clasele IX-XIII) au fost premiaţi cu cărţi oferite de către Biblioteca Judeţeană „Ioniţă Scipione Bădescu” şi Centrul de Cultură.
Câştigătorii la secţiunea I, clasele V-VIII, au fost: premiul I Cristina-Maria Petrean (Liceul Tehnologic Nr. 1 Surduc, cu lucrarea „Eroii nu mor niciodată”), premiul II Roxana Mureşan, de la Liceul cu program sportiv „Avram Iancu”, cu lucrarea „Străbunicul meu este erou”, premiul III Alexandrina-Nicoleta Zaha, de la Şcoala Gimnazială „ Gheorghe Şincai” Bobota, cu lucrarea „Corneliu Coposu – picătură de Dumnezeu şi Florina Vasilica Jula, de la Şcoala Gimnazială „Gheorghe Şincai” Bobota, cu lucrarea „Gheorghe Şincai la Bobota”.
La secţiunea 2, clasele IX-XIII, premiul I i-a revenit elevei Denisa Crişan, de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, pentru lucrarea „Drept între popoare”, iar premiul II, Sandrei Ţârle, de la Liceul Tehnologic „Voievod Gelu”, pentru lucrarea „El – poporul român”. La această secţiune nu s-a acordat premiul III.
Activităţile de la Cimitirul Eroilor au început cu un moment de reculegere, la finalul căruia elevi de la şcolile din municipiu au înălţat spre cer 50 de baloane albe în memoria eroilor, baloane care simbolizează sufletul eroilor ridicându-se spre cer.
Reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai instituţiilor publice, ai ONG-urilor şi oameni politici au depus, mai apoi, coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor.
Aceştia sunt eroii noştrii !
Ei nu sunt derbedeii de „revoluţionari” cu carnet (20 la număr în Sălaj), care, nici până în ziua de azi n-au curajul să-şi publice numele.
Oare de ce ?
Victor Halmajan, Toader Manaila, Alexandru Serban, Mircea Bardasu si Florin Horvath au carnete de „revolutionari”
carnete de mincinosi
Eroii noştrii, care-şi dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Zalău, au luptat pentru apărarea gliei străbune, nu pentru bani de la stat şi alte avantaje materiale, pretinse cu obrăznicie de „revoluţionari” !