Trei bărbați s-au ales, la finalul săptămânii trecute, cu dosare de cercetare penală. Și asta pentru că au condus, pe drumurile județului, sub influența băuturilor alcoolice. Potrivit repreprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Sălaj, sâmbătă – 2 noiembrie, ora 19,30, poliţiştii Secției de Poliție Rurală Crasna au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe drumul comunal dintre localitățile Stârciu și Horoatu Crasnei, a avut loc un accident de circulație, unul dintre autoturismele implicate părăsind locul faptei. În urma investigațiilor efectuate, pe drumul comunal din localitatea Horoatu Crasnei a fost găsit, parcat pe marginea carosabilului, un autoturism înmatriculat în Cluj. Acesta prezenta avarii, iar în localitatea Crasna pe acostamentul DJ 108/G, l-au identificat pe conducătorul auto, un tânar de 31 de ani. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a stabilit că avea o concentrație de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
La volan, prin Bălan, sub influența băuturilor alcoolice
De asemenea, duminică 3 noiembrie, în jurul orei 20.00, poliţiştii au identificat în trafic un autovehicul condus de un bărbat, pe DN 1 G, prin localitatea Bălan. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul evidenţiind o îmbibaţie alcoolică de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii concentrației de alcool în sânge și i s-a întocmit dosar penal.
Îmbibație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat
Tot în aceeași zi, ora 00,50, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Jibou au identificat în trafic, un bărbat de 43 de ani care a condus un autoturism prin localitatea Traniş şi a intrat cu el într-un capăt de pod. În urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat ca acesta avea o îmbibație alcoolică de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spitalul Orașenesc Jibou unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și în prezent oamenii legii se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336, alinineatul 1 din Codul Penal. ”Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă”, se arată în articolul menționat.
politia doarme ! nu vad un politest , numai din pasti in craciun !!
unde sunt acele filtre in oras, seara de seara?
cand vad ce beti si drogati ies unii din cluburile din Zalau (ex. Milenium) si se suie la volan, iar politia nu face nimic !
poate ca la Milenium , sefii politiei Zalauaea si Salajene sunt „cinstiti din partea casei”, li se organizeaza petreceri private doar pentru ofiteri/comisari, dar la celelalte cluburi si baruri de ce nu sunt taxati clientii care consuma alcool si droguri si se suie la volan !
tot orasul stie unde se consuma droguri, cine sunt distribuitorii, unde sunt cele mai renumite petreceri private unde drogurile si alcoolul sunt la „liber” si politia ce face? inafara ca participa efectiv la asemenea petreceri?
Adevărat!