După ce magistraţii Tribunalului Sălaj au constatat neregularitatea rechizitoriului emis de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj în dosarul în care Ioan Huluban şi Ioan Galiş sunt acuzaţi de evaziune fiscală de 3,65 milioane de lei, procurorii s-au trezit în situaţia de a alege dacă menţin dispoziţia de trimitere în judecată ori solicită restituirea cauzei.
Contactat, şeful DIICOT Sălaj, Dan Bubuiug, cel care a instrumentat, de altfel, cazul, ne-a declarat că a remediat neregularităţile sesizate de către judecătorul de cameră preliminară, astfel că dosarul a fost retrimis instanţei. „Am remediat neregularităţile invocate de către Tribunal, am completat dosarul cu informaţiile cerute, astfel că demersul în instanţă va continua în camera preliminară”, a precizat Bubuiug. În cazul în care magistraţii vor constata, şi de această dată, neclarităţi, procurorul şef spune că DIICOT poate face contestaţie împotriva încheierii judecătorului, la Curtea de Apel Cluj.
Reamintim că Tribunal Sălaj au constatat, în 7 aprilie, neregularitatea rechizitoriului emis de către procurorii DIICOT Sălaj, în dosarul oamenilor de afaceri Ioan Huluban şi Ioan Galiş, trimişi în judecată pentru evaziune fiscală, invocând o serie de deficienţe. Judecătorii au considerat că au fost emise din descriere „elementele concrete de individualizare, de timp, loc, mijloace, scop”, detaliile care să identifice activitatea infracţională concretă a fiecăruia dintre inculpaţi, modalitatea de participare, modul în care a contribuit efectiv fiecare inculpat la rezultatul socialmente negativ enunţat de procuror cu privire la infracţiunile de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală. Ba mai mult, procurorii nu au descris infracţiunile de spălare a banilor ori de aderare la un grup infracţional organizat şi nici nu au descris încadrarea juridică a faptelor.
În dosarul în cauză, Huluban şi Galiş sunt acuzaţi evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce în calitate de reprezentanţi ai firmelor Eurocard 2000 SRL şi Eurocard 2007 SRL, în perioada 2009-2010, au înregistrat achiziţii de motorină prin intermediul unui circuit evazionist, cu ajutorul inculpaţilor Viorel Ştiube, Nicolae Olah şi Stojka Francisc. În acest fel, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu 3,65 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Ceilalţi trei inculpaţi sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală, iar al şaselea, Cina Stănescu, de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani.
Speram sa-i infunde-n puscarie pe ani buni!
Bijoku din macaronar o ajuns mare patron de camioane,betoane si cacanarii……
Daca era pe vremea lu ceashka,i-ar fi pus la zid!
@tripistel Mai pune si tu mana pe o carte nu mai comenta viata altora. „O ajuns” si „lu” probabil se foloseste la tine la tara nu intr-un mediu online. Ia vezi viata ta e perfecta? Nu ai putina „curatenie” de facut in ea?! Daca crezi ca totul e perfect mai „baga” un tripistel si move on! 😉