Doi bărbaţi acuzaţi că au înşelat o femeie prin metoda „accidentul” şi au păgubit-o pe aceasta de 2.400 de lei au fost trimişi în judecată în prima săptămână a lunii martie de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău.
Eugen Marcuş va da socoteală instanţei zălăuane pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune, după ce, susţin anchetatorii, s-a prezentat persoanei vătămate ca fiind avocatul Tudor Alexandru şi i-a relatat acesteia ca fiind adevărat un presupus accident generat de fiul ei. În felul acesta, se arată într-un comunicat al Parchetului, „a indus-o în eroare pentru a obţine un folos patrimonial injust, generând părţii vătămate un prejudiciu de 2.400 de lei”. În acelaşi dosar, Sorin Gabriel Diaconescu a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de înşelăciune, pentru că l-a ajutat pe Eugen Marcuş în obţinerea celor 2.400 de lei. Mai exact, inculpatul a găsit persoane pe numele cărora să fie trimişi banii şi care să ridice banii de la bancă.
În perioada menţionată a fost trimis în judecată şi Vasile-Dănuţ Vlaicu, care, în 13 februarie 2016, a exercitat acte de violenţă asupra agentului de poliţie Răzvan Ioan Nicorici, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pentru leziunile suferite, poliţistul a avut nevoie de cinci-şase zile de îngrijiri medicale. Vlaicu se află în arest preventiv şi va fi judecat pentru ultraj.
Un alt dosar înregistrat la Judecătoria Zalău îl vizează pe Gergely Norbert, acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 septembrie 2009, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen, cu număr de înmatriculare SJ-62-ELY, pe bulevardul Mihai Viteazul din Zalău, având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală, respectiv 1,95 g/l alcool pur în sânge.
Acuzaţii similare îi sunt aduse şi lui Ioan Pleş, despre care anchetatorii spun că în 31 august 2015, în jurul orei 20, a condus autoturismul marca Ford Escort, cu număr de înmatriculare SJ-03-CZL, pe strada Tudor Vladimirescu din Zalău, având o îmbibaţie alcoolică de 1,4 g/l alcool pur în sânge. „Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea instanţei este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul amintit.