Doar doi dintre aspiranţii din judeţ la statutul de avocat au reuşit să promoveze examenul organizat în 1 septembrie, de către Uniunea Naţională a Bariurilor din România. Potrivit rezultatelor publicate pe site-ul instituţiei, la examenul pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar, unde s-au întrecut 17 sălăjeni, cel mai mic punctaj de către candidaţii sălăjeni a fost de doar 19 puncte, iar cei mai pregătiţi s-au dovedit a fi Dan-Andrei Tăut (89 de puncte) şi Andreada Fodor (74 de puncte). Niciunul dintre candidaţii cu nume sonore nu au reuşit să promoveze examenul.
La examenul de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, judeţul a avut un singur reprezentant, care nu a trecut, însă, proba.
Reamintim că la sesiunea septembrie 2017 a examenului organizat de către UNBR, din judeţul Sălaj s-au înscris 18 candidaţi, care au avut de rezolvat un test-grilă cu 100 de întrebări din cinci materii: organizarea și exercitarea profesiei de avocat, drept civil, drept procesual civil, drept penal, drept procesual penal. La fiecare dintre acestea, candidații trebuiau să răspundă corect la minim zece întrebări și să bifeze, în total, cel puţin 70 de răspunsuri corecte.
Printre cei 18 candidați din judeţul Sălaj, se află fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Sălaj, Valeriu Crişan, soţia procurorului-şef DIICOT Sălaj, Loredana Bubuiug, directorul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Sălaj, Claudiu Marian, dar şi Malvina Pop-Galiş, al cărei nume apare într-un amplu dosar de corupţie instrumentat de către procurorii DIICOT.