Colecționari din mai multe județe și-au spus povestea la Zalău

Colecționari din Sălaj, Bihor, Cluj, Alba și Maramureș au participat astăzi la cea de-a IX-a ediție a Târgului colecționarilor, eveniment organizat de Asociația Colecționarilor din Sălaj în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Zalău.

Numismatică, filatelie, cartofilie, antichități, obiecte de anticariat și medalistică, toate acestea au alcătuit ingredientele târgului reluat după o pauză de doi ani, întrerupere cauzată de restricțiile sanitare. Piesele de rezistență ale târgului au fost colecțiile de timbre, multe fiind însoțite de adevărate studii de specialitate care presupun ani și ani de documentare într-un domeniu care a ajuns pentru mulți pasiunea vieții. Potrivit președintelui Asociației Colecționarilor din Sălaj, Daniel Mureșan, târgul este și un prilej pentru colecționari de a se întâlni, de a schimba păreri, de a prezenta piese noi din colecțiile personale. Tot cu această ocazie, Daniel Mureșan a anunțat lansarea, spre sfârșitul acestui an, a celui de-al XI-lea număr al Anuarului Asociației Colecționarilor din Sălaj. Volumul este realizat cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

Pasiunea pentru spațiul cosmic

Fostul consul general al României în Ungaria, ing.prof. Ioan Fodoreanu, s-a numărat printre participanții la târg. Ioan Fodoreanu este un vechi colecționar de timbre și piese reprezentând corespondența circulată. „E un microb, să știți. Când eram consul în Ungaria, am întâlnit un colecționar care avea vârsta de 80 de ani. El mi-a spus că microbul care l-a prins nu dispare nici la 80 de ani. Da, omul avea dreptate, așa este”, mi-a spus Ioan Fodoreanu, sălăjeanul pasionat și de spațiul cosmic. Fostul diplomat este fascinat de misiunile Apollo și mi-a mărturisit că începe să-și pună semne de întrebare cu privire la prezența umană pe Lună. Potrivit lui Ioan Fodoreanu, filmările realizate în ziua de 20 iulie a anului 1969 au fost pierdute, iar asta ridică multe semne de întrebare. Pe alți colecționari i-am întrebat cum s-au „îmbolnăvit” de un astfel de „microb”. Unii mi-au spus că a fost o întâmplare, iar alții nici nu își amintesc, ei știu doar că a colecționa a devenit pentru ei o adevărată artă, relaxare, bucurie, dar și modalitatea prin care ajung să cunoască oameni cu mare experiență în diferite domenii de activitate.

One Thought to “Colecționari din mai multe județe și-au spus povestea la Zalău”

  1. Anonim

    Fodoreanu asta rau a ajuns . Crede ca soarele se invarte in jurul pamantului . Comumist raspopit

Leave a Comment