Cinci elevi din Sălaj, absolvenţi ai programului „Creatori de Viitor”

 

Cinci elevi sălăjeni au luat parte la unul dintre cele mai importante evenimente destinate liceenilor cu performanţe deosebite din ţara noastră, „Creatori de Viitor – Champions United”, ce a avut loc în Cluj – Napoca, în perioada 17 -23 iulie. Este vorba de Denisa Ligia Matei, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Silvania”, Andreea Chiş, clasa a XI-a şi Alin Pop, clasa a XII-a, de la acelaşi liceu, Teofana Moisi şi Adelin Torge, clasa a XI-a, de la Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu” din Şimleu Silvaniei. ”
„Creatori de Viitor” este un program organizat de Asociaţia 11even din Cluj- Napoca, iar pentru proiectul „Champions United” şi-au adus contribuţia Universitatea Babeş Bolyai, Primăria Municipiului Cluj – Napoca, Ministerul Educaţiei, alături de o serie de parteneri instituţionali, parteneri corporate şi media. Participarea liceenilor selectaţi a fost gratuită, proiectul reunind peste 100 de elevi cu performanţe deosebite în educaţie, cultură, sport şi leadership şcolar, precum şi o serie de mentori şi invitaţi speciali, susţin organizatorii.
„Din prima clipă în care am acceptat colaborarea cu Champions United, în ceea ce priveşte promovarea în rândul elevilor prin structura pe care o reprezint, am crezut foarte tare în acest tip de tabără. Confirmarea a venit odată cu primele activităţi din cele şase zile petrecute la Cluj. Consider că astfel de evenimente interactive pentru tineri pot contribui la formarea unor perspective în rândul participanţilor, precum şi dezvoltarea unor abilităţi. Pe lângă acestea, la finalul taberei, echipa noastră pare a fi un mini incubator de idei incredibile, pe care probabil o să le punem în aplicare mai devreme sau mai târziu”, a mărturisit Denisa Matei.
Pe parcursul „Champions United”, participanţii au avut parte de o agendă foarte interesantă, care a combinat activităţi de dezvoltare personală cu diverse jocuri de team building şi socializare. Punctul central al proiectului a fost reprezentat de competiţia de proiecte „Viziunea pentru Educaţie – 2025”, competiţie la care au luat parte toţi participanţii împărţiţi în patru echipe. „Tabăra creatori de viitor a fost o oportunitate atât să învăţ lucruri noi pe care nu se pune accentul aproape deloc în şcoală, cât şi să întâlnesc persoane minunate. Nu am să uit niciodată sesiunile în care speakeri experţi pe domeniile lor încearcau să ne aprindă interesul, având încredere în noi că suntem şi vom continua să fim nişte creatori de viitor adevăraţi. Pe lângă asta, discuţiile interminabile combinate cu râsete şi jocuri au transformat ceilalţi participanţi prezenţi în tabără în nişte buni prieteni”, a spus Andreea Chiş.
Pe parcursul celorlalte zile, participanţii au beneficiat de prezenţa a altor 18 invitaţi şi mentori care au susţinut sesiuni de training pe diverse teme, feedback-ul fiind unul excelent din partea tuturor. Participanţii şi-au dezvoltat pe parcursul proiectului simţul de apartenenţă la un grup de elită, la un grup cu aspiraţii înalte, fapt ce i-a ajutat să se integreze şi să se automotiveze în a excela în fiecare zi şi în fiecare activitate. Serile în echipă, imnul taberei, seara de pizza şi film în aer liber, precum şi prezentarea proiectelor în cadrul „Galei Performanţei în Educaţie” au reprezentat momente cu adevărat speciale. Toţi elevii au primit un certificat de apreciere ca absolvenţi ai celei de a doua generaţii de „Creatori de viitor”, precum şi cadouri din partea sponsorilor. Totodată, toţi participanţii pot beneficia în perioada următoare de trei până la şase luni de mentoring&coaching cu unul dintre mentori.

Leave a Comment