Lucrările de montare a camerelor video în 11 din cele mai aglomerate intersecţii ale Zalăului se încheie astăzi, ne-au declarat reprezentanţii municipalităţii. Respectivele dispozitive vor deveni funcţionale abia după recepţia lucrărilor, pentru care autorităţile locale nu au stabilit, încă, o dată.
„Sperăm ca aceste sisteme să fie puse în funcţiune până la finele lunii aprilie şi tot până atunci să încheiem protocolul cu Poliţia”, a preciat primarul Radu Căpîlnaşiu.
Investiţia este cuprinsă într-unul dintre cele mai mari proiecte pe care le derulează Primăria Zalău, ce vizează asigurarea ordinii în oraş şi creşterea siguranţei în trafic pentru toţi participanţii. Cele 11 intersecţii dotate cu sisteme inteligente de monitorizare şi control al traficului rutier sunt: bdul. Mihai Viteazul-str. Corneliu Coposu-str. Unirii-str. 22 Decembrie 1989-str. Gh. Doja (centru), bdul Mihai Viteazul-str. T. Vladimirescu (Autogară), bdul.Mihai Viteazu-str. S. Barnuţiu (Scala), bdul. Mihai Viteazul-str. Păcii (Ciuperca), bdul Mihai Viteazul-str. Armoniei (Uz Casnic), trecere pietoni-bdul Mihai Viteazul-ITM, bdul Mihai Viteazul-str. T. Vladimirescu (Perla), trecere pietoni-bdul Mihai Viteazul-IAIFO, str. A. Şaguna-str. Gh. Lazăr, str. Gh. Lazăr-str. T. Vladimirescu (Tribunal) şi str. Porollisum-str.T. Vladimirescu (Spitalul vechi).
Noul sistem de monitorizare a traficului este astfel conceput încât toţi cei care nu respectă normele de circulaţie vor fi sancţionaţi. Astfel, toate datele înregistrate de camerele video vor fi transmise Poliţiei Rutiere, care îi va putea amenda pe şoferii care încalcă legea. După cum ne-a declarat Manuela Ghiuruţan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, acest lucru nu se va întâmpla decât după va fi fi făcută recepţia lucrărilor şi după încheierea protocolului de colaborare cu Poliţia Română.
Achiziţia şi montarea camerelor video au fost cuprinse în proiectul „Sistem de management al traficului în municipiul Zalău”, finanţat prin POR. Valoarea totală a proiectului este de 15,4 milioane de lei, din care 10 milioane de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, 5,1 milioane de lei, finanţarea nerambursabilă de la bugetul central şi aproape 250.000 de lei, contribuţia de la bugetul local.
datele vor fi trimise la politie ,,care vor putea amenda soferii,, toate bune dar de ce ,vor putea ,si de ce nu, vor amenda, e diferenta se vor face selectii plebea si restul suspusilor?,de ce nu si ceilalti participanti la trafic,pietoni,biciclisti etc?
bine zis nenea voicu !!!
de mult se putea face receptia finala si sa se dea drumul la acest sistem inteligent 🙂
dar nu este vointa politica din partea primariei, care inca nu este pregatita sufleteste pentru un asemenea sistem inteligent
pacat ca acest sistem nu a fost implementat pe tpata lungimea b-ului M. Viteazul si pe str. Gh, Doja, de la Gara si pana la Hanul Drumetilor