Magistraţii Tribunalului Sălaj au decis, în cursul zilei de marţi, 26 ianuarie, prelungirea arestului preventiv, cu încă 30 de zile, pentru patru din cei opt sălăjeni arestaţi în dosarul “păcănelelor” măsluite. Este vorba de Stelian Danco, considerat liderul grupului infracţional, Ciascai Radu, Paneş Remus şi Claudiu Coman, aflaţi în arest preventiv de la sfârşitul lunii octombrie 2015. În cazul altor trei inculpaţi, respectiv Paul Covaci, Valeriu Crişan şi Kiczel Robert, judecătorii sălăjeni au dispus prelungirea măsurii arestului la domiciliu, în timp ce faţă de Alexandru Gâlgău s-a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.
Grupul infracţional organizat specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi economice în domeniul jocurilor de noroc a fost destructurat în 29 octombrie, când procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Sălaj au efectuat 96 percheziţii domiciliare în judeţele Sălaj şi Maramureş. În urma acţiunii precizate, s-a dispus reţinerea, şi ulterior, arestarea preventivă a şapte persoane. Liderul grupului infracţional, respectiv Danco Stelian s-a prezentat la DIICOT – Biroul Teritorial Sălaj în 31 octombrie, pentru audieri, întrucât în momentul constatării infracţiunii flagrante acesta se afla în oraşul Miami – SUA, în scop turistic, după cum au precizat anchetatorii. Bărbatul a fost reţinut pe o durată de 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate anterior, iar ulterior a fost prezentat instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile, ce a fost admisă de Tribunalul Sălaj duminică, 1 noiembrie. “În urma percheziţiei domiciliare efectuate la societatea administrată de inculpat a fost descoperit un seif în care au fost identificate următoarele sume de bani: 129.080 euro, 175.799 de lei, precum şi cantitatea de 561,66 grame aur. Aceste bunuri au fost indisponibilizate de către organul de urmărire penală până la soluţionarea cauzei. În continuare se vor efectua cercetări pentru stabilirea prejudiciului cauzat şi identificarea tuturor bunurilor provenite din desfăşurarea activităţilor infracţionale”, au concluzionat anchetatorii.
De asemenea, Tribunalul Sălaj a respins ca nefondate cererile formulate de inculpaţi privind ridicarea sechestrului de pe bunuri, atât de pe cele aproape 250 de aparate de joc, cât şi de pe banii găsiţi de procurori în urma percheziţiilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de 25,830 de kilograme de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare şi laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum şi un seif în care se găseau încă câteva sute de mii de euro.