Circa 40 de salariaţi ai producătorului de sârmă Cuprom Zalău au participat, luni, la o grevă de avertisment. Timp de două ore, angajaţii au întrerupt activitatea şi protestat în curtea fabricii faţă de modul în care se derulează negocierile contractului colectiv de muncă.
„Am început negocierile cu patronatul în luna februarie. După 60 de zile, nu am reuşit să cădem la vreo înţelegere, aşa că am intrat în grevă”, ne-a declarat Ştefan Boroş, preşedintele sindicatului din cadrul Cuprom Zalău.
Potrivit spuselor sale, protestatarii cer majorarea salariilor cu opt procente, precum şi acordarea a opt salarii compensatorii în cazul unor eventuale disponibilizări. „În anul 2010, date fiind problemele cu care se confrunta compania, oamenii au renunţat la unele drepturi, printre care şi indexarea salarială. Acum, în contextul în care administratorul special va propune un plan de organizare al societăţii, cerem să primim înapoi ceea ce ni se cuvine”, a menţionat liderul sindical. Acesta a mai spus că salariaţii sunt deschişi dialogului, dar ameninţă cu greva generală dacă patronatul îi va ignora.
Ultima reducere de personal de la Cuprom Zalău a avut loc în luna decembrie a anului trecut, când 11 oameni au fost daţi afară. Din 2010 până în prezent, aproximativ 30 de angajaţi ai societăţii au rămas fără un loc de muncă.
Producătorul de sârmă a intrat în insolvenţă în 2008. La începutul anilor ’90, în perioada sa de glorie, producătorul de sârmă avea peste 2.000 de salariaţi. De-a lungul timpului, conducerea societăţii a operat o serie de disponibilizări, iar laminorul şi secţia de emailare au fost închise. În prezent, la Cuprom Zalău mai funcţionează doar secţia de trefilare şi lucrează 76 de persoane.
O nouă cucerire a „revoluţiei” române.
Iată ce a mai rămas din această întreprindere fanion a economiei sălăjene !
Iată diferenţa dintre fostul regim socialist şi actualul regim capitalist, puturos şi corupt !
Trăim în România….ţara tuturor posibilităţilor şi coruperilor