Primarul din Mirşid, Călin Bereschi, viceprimarul Ovidiu Bodea, secretarul comunei, Felicia Mureşan, şi inginerul topograf Anca Ardelean au fost găsiţi vinovaţi de fals intelectual de către magistraţii Judecătoriei Zalău, însă au scăpat doar cu câte o amendă penală. Astfel, Bereschi şi Bodea au fost obligaţi la plata unei amenzi în valoare de 2.000 de lei, pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual, în timp ce Mureşan şi Ardelean au fost amendate penal cu câte 1.500 de lei, pentru fals intelectual în formă continuată, ne-a declarat Dana Puiu, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Zalău. Soluţia poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.
Reamintim că cei patru au fost trimişi în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Zalău la finele anului trecut pentru că au întocmit şi semnat un proces-verbal de recepţie cu date nereale şi au eliberat un certificat de atestare a unei cabane din care reiese că respectiva construcţie a fost ridicată în cursul anului 2012, lucru neadevărat. Potrivit oficialilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, documentele fusesere emise pentru a veni în sprijinul moştenitorilor fostului pădurar din zonă, care intenţionau, astfel, să întabuleze cabana pe numele lor. „Fostul pădurar folosise cabana Direcţiei Silvice şi cumpărase terenuri în vecinătatea imobilului. Moştenitorii au reuşit în instanţă să întabuleze terenurile, dar nu au reuşit întabularea construcţiei, întrucât la Cartea Funciară au apărut diferenţe de numere topografice. Pentru a putea înscrie şi această proprietate în Cartea Funciară, au cerut un certificat de urbanism şi unul de atestare a edificării construcţiei”, ne declara, la trimiterea în judecată a inculpaţilor, Pompilia Stana, purtătorul de cuvânt al Parchetului sălăjean.
Pentru faptele lor, primarul, viceprimarul, secretarul şi inginerul topograf riscau între şase luni şi cinci ani de închisoare, însă judecătorul de caz a decis să coboare pedeapsa sub minimul prevăzut de Codul Penal, date fiind circumstanţele atenuante. Mai exact, susţine magistratul Dana Puiu, a fost luată în calcul „conduita bună a infractorului înainte de comiterea infracţiunii”. În aceste condiţii, fiecare dintre cei patru a primit o amendă penală. În plus, instanţa a respins acţiunea civilă formulată de către Direcţia Silvică Sălaj, prin care instituţia solicita daune în valoare de 5.000 de lei.
Pt. aceasta sentinta au sacrificat directorul de la Gal si urmeaza sasi puna omul salvator director…?