Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Şimleu Silvaniei au dispus, săptămâna trecută, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au propus arestarea preventivă a lui Bogdan Tuşer, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi refuz de la prelevarea de probe biologice. Anchetatorii susţin că, din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în data de 25 noiembrie, în jurul orei 8, agent şef principal din cadrul Postului de Poliţie Bobota, Jula Ioan, agent şef principal Roşan Sorin Florian, ajutor în cadrul Postului de Poliţie Bobota, în timp ce se aflau „în exerciţiul atribuţiunilor de serviciu, la sediul Postului de Poliţie Bobota au fost ameninţaţi cu moartea şi cu acte de violenţă de către numitul Tuşer Bogdan Lucian”. De asemenea, anterior conducerii la Postul de Poliţie, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică într-un local din Bobota, unde a adresat injurii patronului şi organelor de poliţie solicitate a se deplasa la faţa locului în vederea aplanării conflictului. „După ce a consumat băuturi alcoolice în barul aparţinând Staţiei PECO din Sărmăşag, împreună cu martorul Fanca Daniel Ioan, fiind cu autoturismul personal, s-a urcat la volanul acestuia şi a condus pe drumurile publice până în localitatea Bobota la barul aparţinând SC Maia Com SRL. În vederea verificării alcoolemiei acesta a fost prezentat la secţia de urgenţe a Spitalului Orăşenesc din Şimleu Silvaniei, unde în prezenţa medicului de gardă şi a poliţistului care l-a prezentat, a refuzat să i se preleveze probe biologice”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului şimleuan.
A doua zi, în 26 noiembrie, procurorii au formulat propunerea de arestare preventivă în lipsă faţă de Tuşer Bogdan, cerere respinsă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Şimleu Silvaniei, care a dispus măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale, iar punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, au mai precizat procurorii.