Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu în ultima vreme parcă văd din ce în ce mai puţini oameni cu zâmbetul pe buze. Am, poate, impresia că mulţi au uitat să zâmbească. Este adevărat că un zâmbet nu dă soluţii la probleme adunate în timp, mai ales în cei doi ani „oficiali” de pandenie, urmaţi de război, dar sigur poate schimba ceva în bine. În schimb văd şi simt agitaţie, oameni supăraţi, frică şi multă nesiguranţă. Lipsa zâmbetului pe chipurile oamenilor am început să o remarc, acum de câteva zile, de când a dispărut masca. Ce mulţi au uitat să zâmbească, să se bucure de fiecare zi din viaţă. Pe stradă, mai ales dimineaţa, oamenii aleargă neîncetat spre a ajunge la locul de muncă, încărcaţi parcă cu toate greutăţile vieţii ce le apasă pe umeri. Desigur, mi se întâmplă şi mie, dar atunci când văd pe cineva care-mi zâmbeşte, mi-e imposibil să nu-i răspund cu aceeaşi “monedă”. Sincer, pe cei care îmi zâmbesc parcă îi percep într-un mod mai plăcut, cu disponibilitate de a comunica, comparativ cu cei sobri şi reci. Zâmbetul este cel mai eficient instrument împotriva celor care îşi petrec viaţa mai mult încruntaţi. Aţi încercat vreodată să vă încruntaţi în faţa unor persoane zâmbitoare? E foarte dificil. Muşchii faciali se împotrivesc şi tind să împrumute expresia zâmbitoare a celor pe care-i privim. Se spune că zâmbetul reduce stresul, schimbă starea de spirit. Fireşte, ştim cu toţii că un zâmbet are diverse semnificaţii, inclusiv cele care dezvăluie dispreţ, ironie sau chiar o reacţie acidă în raport cu un interlocutor anume. Dar acest timp de zâmbet se simte, instant. Eu fac diferenţa. Un lucru este cert: nu toţi oamenii zâmbesc şi nu toţi comunică plăcut cu ceilalţi, dar asta contează mai puţin. Să fim un exemplu pentru cei din jurul nostru şi să zâmbim cât mai des!
[…] Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu în ultima vreme parcă văd din ce în ce mai puţini oameni cu zâmbetul pe buze. Am, poate, impresia că mulţi au uitat să zâmbească. Este adevărat că un zâmbet nu dă soluţii la probleme adunate în timp, mai ales în cei doi ani „oficiali” de pandenie, urmaţi de război, dar sigur poate schimba ceva în bine. În schimb văd şi simt agitaţie, oameni supăraţi, frică şi multă nesiguranţă. Lipsa zâmbetului pe chipurile oamenilor am început să o remarc, » Mai multe detalii […]
Fain editorial! Una din Legile lui Murphy zice „Zîmbește, mîine va fi mai rău!”
Un ziar cu „a” anunță că „Smith l-a pălmuit pe Rock la televizor”. Da’ io zic că nu-i corect „la”, ci „peste” (cum ar veni „l-a pălmuit peste față”)