Nu ştiu cum sunt alţi europeni şi câte taxe plătesc statului în care trăiesc, dar chiar cred că românilor le este lehamite de atâtea taxe. Zeci de rapoarte, întocmite de fel de fel de instituţii, europene arată că ţara noastră ocupă locuri de top capitolul taxe şi impozite. De exemplu, într-un raport emis de Consiliul Fiscal se arată faptul că nivelul taxei pe valoare adăugată în România este de 24 la sută, faţă de o medie de aproximativ 20 la sută în Uniunea Europeană (UE). La capitolul TVA, România se află pe locul trei în UE, imediat după Ungaria, Danemarca şi Suedia. În ceea ce priveşte impozitul pe venit, cota actuală de 16 la sută, România se situează pe locul trei în topul ţărilor cu cel mai mic nivel de impozitare de acest tip din UE, imediat după Bulgaria – zece la sută, Lituania – 15 la sută şi la egalitate cu Ungaria, media la nivelul UE fiind de 38,9 la sută. Atunci când vine vorba de impozitarea veniturilor companiilor, ţara noastră mai pierde câteva locuri în favoarea Ciprului şi a Letoniei unde cotele de impozitare sunt de zece respectiv 15 la sută. Dacă la capitolul „TVA” România stă bine şi la capitolul „contribuţii sociale” ţara noastră nu se face de ruşine.
Nivelul contribuţiilor sociale din România unul dintre cele mai ridicate, cu o cotă de 44,5 la sută, faţă de o medie de 33 la sută. Cele mai mari niveluri sunt în Franţa 59 la sută şi Slovacia la sută 49,4 la sută, în timp ce contribuţiile cele mai mici sunt în Danemarca şi Finlanda – sub şapte la sută. În topul cheltuielilor pe care trebuie să le facă angajatorii cu taxele pentru a plăti salariaţilor un euro, România este din nou pe un loc fruntaş, cu 1,83 euro, nivel al taxelor pentru fiecare euro plătit salariaţilor, fiind devansată de şase ţări la nivelul Uniunii, în top aflându-se Belgia şi Franţa. Un raport al Comisiei Europene privind „rezultatele Tabloului de bord al Uniunii inovării 2014 şi ale Tabloului de bord privind inovarea regională 2014”, arată faptul că Romania, face parte din categoria „inovatorilor modeşti”, având o performanţă în materie de inovare semnificativ mai scăzută decât media UE.
Un alt raport realizat de organizaţia „Salvaţi Copiii” arată că România se află pe primul loc în topul ţătilor europene în ceea ce priveşte riscul de sărăcie în rândul copiilor, alături de Bulgaria (52,2 la sută respectiv 52,3 la sută). Exemplele ar putea continua cu: nivelul de trai al românilor, salariul, protecţia socială, sănătatea, calitatea învăţământului, absorbţia fondurilor europene şi multe altele. Deocamdată nu ştim cât va reuşi România să se menţină la loc de top, în mai toate ramurile şi domeniile de activitate, cert este faptul, că pentru tot ceea ce se întâmplă noi toţi suntem vinovaţi.
,,,,,, Deocamdată nu ştim cât va reuşi România să se menţină la loc de top, în mai toate ramurile şi domeniile de activitate, cert este faptul, că pentru tot ceea ce se întâmplă noi toţi suntem vinovaţi.,,,,,,Unde bati cu,comentariul asta ,ca-ci vad ca n-ai bagat pe toti intr-o galeata ……tesinschi