Cum era de anticipat, PSD şi ALDE au renunţat la moţiunea de cenzură ce, teoretic, ar fi dărâmat Cabinetul Cioloş. Potrivit liderului PSD, Liviu Dragnea, moţiunea ar fi reprezentat o demonstraţie de forţă inutilă, de vreme ce președintele Iohannis nu ar fi acceptat un premier pesedist în lunile de până la scrutinul pentru parlamentarele din noiembrie. Ceea ce, implicit, ar fi provocat alegeri anticipate, organizate cu doar o lună înaintea celor la termen. Adică, am fi asistat la un alt scandal care nu ar fi avantajat pe nimeni.
Chiar dacă pare rațională, explicaţia lui Dragnea pentru pasul înapoi al taberei învingătoare la alegerile locale este incompletă. Sincer, imediat după alegerile din 5 iunie, m-am aşteptat ca PSD să înhaţe ciolanul, prin orice mijloace posibile. Însă, în mod surprinzător, pesediştii au amânat, de data asta, preluarea puterii. Practic, „omul cu mustață” din PSD a dat-o la întors și pentru faptul că nu a reușit să își consolideze poziţia de lider incontestabil în propriul partid. Dacă dăm la o parte motivaţiile locale pentru vot, pesediştii înţeleg victoria de la locale ca pe o recunoaştere din partea românilor a extraordinarelor mega reuşite ale guvernării Ponta. Aici lucrurile se complică. Dacă alegătorii au ales cu gândul la Ponta, de ce PSD este condus astăzi de Liviu Dragnea? Și dacă luăm în considerare că Dragnea, în calitate de de vicepremier, nu şi-a respectat multe din pomisiuni (vezi reforma administrativ-teritorială), ca apoi să mai fie şi condamnat la închisoare cu suspendare, deja am pus suficientă benzină pe foc. În concluzie, pesediștii cu neuroni încă se mai întreabă de ce îi conduce un corupt incapabil, în locul unui presupus „geniu”?
O altă dilemă a social-democratului iubitor de Ponta este legată de misterul ce învăluie decizia lui Dragnea de a nu-l susține pe fostul prim-ministru pentru șefia Camerei Deputaților, de unde l-a dat jos, cu surle și trâmbițe, pe jenantul Zgonea. Eu zic că decizia asta arată încă o dată că Dragnea nu are nevoie în propriul partid de un rival prea vizibil în următoarea perioadă.
De celalată parte, chiar dacă s-a cam scuturat de funcții în PSD, nici Victor Ponta nu este chiar ultima roată la căruța social-democrată. Omul este foarte activ pe rețelele de socializare (lecție învățată, pare-se, după ce a pierdut ultimele alegeri pentru președinție), în timp ce televiziunile nu-l ocolesc. Mai mult, fostul prim-ministru pare să posede o anumită isteţime perversă, evocând ori de câte ori are ocazia relația, de pe vremea USL, dintre el şi Crin Antonescu (alt „văr de-al miresei”, care și-a făcut praf cariera politică, probabil din cauza programului prelungit de somn). Pus pe fugă din fruntea PNL de către un alt adormit, Iohannis, Crinuț dădea semne, până de curând, că se află într-o perioadă nedefinită de depresie. Doar dădea semne, pentru că, acum, se pare că ar mai vrea și el o tură prin sferele înalte ale politichiei românești. Ar fi pentru prima dată când omul ar avea ceva şanse să se răzbune. Așa că, mare atenție, nu desconsiderați ideea unei noi relații dintre Victor şi Crin! Iar cum, în interiorul PSD și PNL, se ascut deja cuțitele pentru împărțirea ciolanului de la parlamentare, cu siguranță trădările vor fi la ele acasă. Stați pe-aproape!
Leprele ăstea politicieni, indiferent de partid, se gândesc numai cum să-şi asigure pensii speciale şi tot felul de privilegii, ăentru ei şi gaşca lor. Soluţia, să ieşim în stradă şi să-i luăm de curul pantalonilor pe parlamentari şi să-i aruncăm dracului, cu parlament cu tot !
Povestea cu somnul in cazul lui CRIN este folclor.Nu din cauza de somn si-a ruinat cariera politica .A fost vorba de santaj,Un santaj practicat de cei care l-au scos pe adormitul national de sub podul minciunii din Sibiu ca pe un iepure de urechi.Si ulterior l-au ajutat sa castige alegerile.