Părinții sau copiii plecați la muncă în străinătate, pentru că aici, așa cum vedem, multinaționalele sau patronii cu profit uriaș pe afacere, dau salarii de 300 de euro și readuc sclavagismul la viață, trebuie să știe ce cred aleșii, dar și șefii marilor instituții de stat din România, despre ei. Unii, evident, nu toți. Și ei, dar și noi, cei rămași să ne chinuim acasă, trebuie să cunoaștem și părerea celor pe care Guvernul îi așează pe fotoliile plușate ale instituțiilor importante din județe, spre binele nostru, al tuturor opinie referitoare la cei cărora noi le ducem dorul și îi vedem o dată pe an, poate, în mijlocul familiei. Așadar marele Inspector de Stat în construcții din județul Vrancea, trage câte o postare competentă pe paginile de socializare și compune la ceas de seară câte un mesaj pentru băgarea minților în cap a celor sus-numiți. Folosind termeni atent selecționați, inspectorul nostru spune despre cei care se chinuie departe de casă pentru o bucată de pâine, că s-au dus acolo fie la „produs”, fie la cerșit ori la furat.
„Hoți, curve, cerșetori!”… pune ștampila pe românii din Diaspora, domnul Inspector de Stat Cristian Prescornițoiu, fiu de nădejde al Guvernului Dăncilă.
Foarte ofuscat că “prostituatele, șuții și milogii” vor veni acasă și vor participa la o acțiune de protest, acesta își declară plenar nesimțirea într-o postare pe Facebook, zilele trecute, un alt mesaj cu referire la mitingul Diasporei programat în 10 august: “Ăștia trebuie primiți cu pistoale cu șocuri electrice și tunuri cu apă!”.
Domule Pișcoțel sau cum vă numiți: în calitatea dumneavoastră de important subordonat al Guvernului României, cu o asemenea funcție înaltă și deosebit de importantă pentru o zonă a României, sunteți primul care ar trebui băgat, urgent, la șocuri electrice, deși șansele să fiți readus la o normală funcționare sunt nule. Știu că nu sunteți de la noi din județ, dar sunteți român și faceți referire și la părinții și copiii sălăjenilor și ai tuturor celor care au pe cineva departe de casă.
Din păcate, și noi avem destule cazuri de aroganți aterizați ca somnambulii prin funcții înalte, rătăcind prin ele ca într-un vis copleșitor, exemple triste de oameni care nu fac nimic, care persiflează, care batjocoresc alegătorii sau tratează presa cu dispreț.
Sunt absolut convins că tot oameni cu funcție, asemenea dumneavoastră, domnule Inspector de Stat în Construcții, reprezentant pe segment și factor de decizie în subordinea Guvernului României, există șefi care gândesc la fel despre Diaspora.
Dacă acest popor tace în continuare și asistă zilnic la mostre de analfabetism, de prostie în cea mai pură formă, la dezastre economice, totuși, când auzim că ne jigniți părinții și copiii fără pic de rușine, ca vă adresați unor oameni despre care habar nu aveți și pe care nu i-ați văzut niciodată în viața dumneavoastră, spunându-le, ca ultimul ghiolban, că sunt hoți, curve și cerșetori, atunci s-ar putea ca treaba să se schimbe dramatic în atitudinea lor, atunci când sosesc acasă. Că oamenii nu vă mai suportă, că provocați literalmente stări de vomă, că sunteți mojici, inculți, aroganți, că ați nenorocit țara asta și i-ați adus pe români la sapă de lemn, asta nu mai e o noutate pentru nimeni.
Vă alăturați mortăciunilor din negura trecutului, care s-au reactivat ieșind acum din criogenia politică și promit că vin ei, „iar și iară” să facă ceea ce n-au făcut atunci când au mai fost, pentru noi. Îi rog pe cititorii noștri să nu uite de monstrul politic PDL, recompus acum din aceleași șulfe bătrâne, școlite (vi-i amintiți – Blaga, Boc, Băsescu, Adriean Videanu-Bordură sau monumentul de aroganță Anastase Roberta, sinistrul Găbiță Oprea ori alte personaje care ies acum din văgăuni și se dau uscate și curate, gata să ne conducă din nou) fantome politice care au jignit, au tăiat și au nenorocit cât au putut la timpul lor!
Aceștia din urmă se pregătesc acum să revină “în forță”, de parcă chiar am fi chiar ultimii bătuți în cap de pe Pământ ca să-i mai alegem în vreo funcție.
Așadar, oamenii pleacă pe capete afară, disperați de nenorocirea din propria lor țară, sătui de cei care ne conduc, dar și de cei care ne-ar putea conduce (din nou…) dacă staliniștii vor pleca vreodată de la ciolan. Pleacă cu capul în pământ, sătui de minciună, de sărăcie, de mizerie, iar un angajat cu o înaltă funcție plătită tot din banii noștri, postează în spațiul public declarații cum că mamele sau fetele sunt curve, iar tații ori băieții – hoți și vagabonzi. Cum de cineva care afirmă într-un spațiu public că românii care își trăiesc nu viața, ci drama, afară, printre străini, trebuie întâmpinați cu șocuri electrice atunci când vin acasă, indiferent pentru ce motiv o fac, mai este încă într-o funcție publică înaltă? Cum de acest partid tace mâlc și se scarpină în dos, fără nici cea mai mică reacție de minim bun simț, de respect pentru români, oriunde s-ar afla ei, cum de mai au curajul să ne ceară nouă, dar și lor, celor de departe, ceva, vreodată? Nu au curaj, ci același tupeu nemărginit pe care l-au avut mereu, din același ciclu – „pentru că putem!”
De ar da domnu…sa fie si el nevoit sa plece in strainatate …sa trebuiasca sa trimita bani pt mancare la copii si medicamente la masa… asa sa ajunga…dupaia sa il aud comentand…
Hoții și curvele sînt la guvernare! Nu cum zice purcelușul (la fălci și caracter) PreScornițoi.
Nu-mi place deloc chestia asta nu multinationalele si sclavagismul. Sa nu uitam ce s-a intamplat. In anii ’90 Romania avea e economie foarte sub reda, agricultura dezastru, si capital 0. Pana si capitalul uman nu era ce trebuia sa fie, mai ales in management. Deci cum micsorezi decalajul fata de tarile dezvoltate? Prin investitii mari si multe. Solutia cu investii ale statului care se imprumuta si dupa aia distribuie a fost evitata, slava domnului. Sa fi vazut atunci furturi! Deci a ramas investitii private. Aici au intrat multinationalele. Fara ele ce faceam? Sa nu uitam ca s-au expus (si se mai expun) la riscuri de tara mari, pentru care si vor sa-si recupereze investitiile repede. Deci pana acum au fost muma, acum sunt ciuma. Sunt firme romanesti care platesc mai bine? Ia sa facem o analiza, in loc sa aruncam vorbe.