Este greu sa faci lucrurile sa intre pe fagasul normal cand stanga nu stie ce face dreapta. Si este de doua ori mai dificil sa pastrezi normalitatea intr-o tara in care ce aresteaza politistii astazi, pun in libertate instantele maine. Sunt atat de multe cazurile in care oameni vinovati de hotii, crime, violuri, abuzuri asupra minorilor, pornografie sau omoruri din culpa, oameni care i-au bagat in spital pe altii sau au distrus familii din cauza accidentelor produse pe sosea sunt lasati in libertate, bine mersi, nefiind considerati de justitie un pericol pentru semeni. Nici macar la prima proba contrarie, cand recidiveaza si calca iar pe bec, distrugandu-l pe X sau pe Y, acesti oameni nu ajung sa fie pedepsiti. Ce face stanga politistului nu stie dreapta judecatorului, de parca acesti doi actori ai legii romanesti nu se cunosc si nu se pot pune niciodata de acord. De parca lucreaza fiecare pe cont propriu, servind fiecare pe altcineva si nu pe acelasi unic beneficiar: cetateanul roman.
Ultimii 2 ani au scos in evidenta numeroase exemple cand haitele de interlopi in Craiova, Constanta sau Bucuresti au ajuns iar sa circule liber sub soare, desi politistii i-au prins spre a fi bagati la Mititica in urma faradelegilor comise. Si acestea sunt sunt doar exemplele care au facut inconjurul tarii, prin prisma mass media. Lor li se adauga exemplele de pe plaiurile mioritice salajene, care ne privesc direct. Daca nu ne prea sinchisim de ce se intampla in alte colturi de tara si, de multe ori, desi clatinam din cap ca nu-i a buna, stand seara la TV, ramanem in starea de far niente, cand ne arde focul la propriul deget parca privim altfel lucrurile. Mai ales ca nu o data politistii salajeni au retinut pe unul, pe altul, vinovati de infractiuni mai mari sau mai mici, dar au trebuit sa se resemneze si sa le dea drumul, intrucat asa au decis judecatorii.
Pe principiul ca nu prezinta pericol pentru societate, sunt lasati liberi sute de infractori la nivel de tara care se vantura printre noi a sfidare. Iar judecatorii ridica si ei din umeri si spun din varful buzelor ca prea sunt pline inchisorile si ca nu mai e loc si pentru noile cazuri, ca prea se cheltuie mult cu cei din inchisori. Pai cand lasi liberi infractorii si ei comit alte nemernicii, nu se cheltuie oare vieti omenesti, bunuri si suflete?
Pana la urma, care este limita decentei in actul de justitie? Si cum poti sa ai certitudinea ca traiesti intr-un stat civilizat, care are grija de tine, de siguranta ta si a familiei tale? Probabil, nu ai ce face si apelezi la alt principiu