Pe lângă faptul că fotbalul sălăjean a ajuns la un nivel foarte scăzut, din care îi va fi foarte greu să iasă în perioada următoare, au mai apărut în ultimele două săptămâni problemele legate de alegerea noului preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF) Sălaj. Cei doi candidaţi, Ioan Onicaş şi Daniel Sabou, au făcut tot ce a depins de ei în campanie pentru a-şi atinge scopul. Ca în orice luptă, a fost doar un învingător, iar cei prezenţi la Adunarea Generală au decis ca acesta să fie Daniel Sabou.
Însă, ulterior s-a demonstrat că cei învinşi nu ştiu să iasă cu capul sus dintr-o bătălie, încearcând în această perioadă să-i pună diferite obstacole noului preşedinte. Trei reprezentanţi de cluburi care au făcut parte în campanie din echipa fostului arbitru contestă modul în care s-au organizat alegerile. Este cât se poate de clar că Ioan Onicaş nu este străin de demersul celor trei reprezentanţi de cluburi. Tocmai unul dintre dintre organizatorii alegerilor, având în vedere că în ultimii patru ani, fostul arbitru a ocupat funcţia de vicepreşedinte în cadrul AJF Sălaj.
Fără doar şi poate, ceea ce se întâmplă în acest moment în fotbalul sălăjean se poate numi, fără nicio exagerare, o „ţiganiadă”. Daniel Sabou a participat la eveniment în calitate de candidat, nu de organizator, iar cei care au condus fotbalul sălăjean în ultimii patru ani erau obligaţi să ştie cine are sau nu drept de vot. Este de domeniul „science fiction” să depui contestaţie tocmai tu, cel care ai organizat alegerile. De ce preşedintele Dan Costin, vicepreşedintele Ioan Onicaş, care a fost şi unul dintre candidaţi, sau secretarul Paul Georgescu nu au luat atitudine înaintea începerii Adunării Generale împotriva celor şase persoane despre care se spune că nu ar fi avut drept de vot? De ce s-a întocmit procesul verbal şi nu s-a inserat în el aceste nemulţumiri. Unul dintre contestatari este Marius Stana, reprezentantul CS Rapid Jibou, tocmai unul dintre cei trei care au făcut parte din comisia de validare a alegerilor.
Faptul că anumite persoane nu ar fi avut drept de vot la Adunarea Generală din 28 februarie trebuia făcut public înaintea începerii alegerilor, însă nimeni nu a avut curajul să o spună decât la câteva zile după validarea acestora, lăsând loc de interpretări. Multă lume din fenomen se întreabă dacă cei trei reprezentanţi de cluburi ar fi procedat la fel şi în cazul în care noul preşedinte ar fi devenit Ioan Onicaş.
Organele de judecată vor face lumină în acest caz în perioada următoare, dar până la soluţionarea cazului, noul preşedinte este dator să-şi facă datoria cât mai bine în noua funcţie. Greşeala sa este că nu şi-a întocmit la timp toate comisiile, dar activitatea fotbalistică poate continua la fel ca în anii anteriori, când acele persoane puse în diferite comisii s-au prezentat de foarte puţine ori la sediul AJF în decursul celor patru ani.