Clubul de voluntariat IMPACT LEGO CNS Zalău organizează sâmbătă, 16 ianuarie, începând cu ora 11, un eveniment culinar, pe platoul de marmură din faţa Instituţiei Prefectului. Potrivit organizatorilor, evenimentul culinar constă în prezentarea şi degustarea unor reţete tradiţionale sălăjene. Participanţii vor fi invitaţi să deguste din produsele oferite, să voteze reţetele preferate, să participe la tombole şi licitaţii. Mâncarea va fi asigurată de restaurantele partenere şi de cunoscutul bucătar, Mircea Groza, ajutat la pregătirea bucatelor de voluntarii Impact. La eveniment vor participa şi doi-trei producători locali de produse tradiţionale, colaborarea cu aceştia fiind facilitată de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Sălaj Plus.
Activitatea face parte din proiectul „Gusturi vechi cu IMPACT azi”, care are ca scop identificarea şi valorificarea reţetelor vechi de pe teritoriul Sălajului, care sunt păstrate încă, în special, în zonele rurale, de către persoanele vârstnice. Reţetele au fost culese de către membrii clubului IMPACT, în lunile noiembrie şi decembrie. O parte din acestea vor fi prezentate în cadrul evenimentului culinar de sâmbătă. De asemenea, pentru a fi păstrate şi valorificate din punct de vedere turistic, ele vor fi publicate în materiale de promovare a tradiţiilor culinare locale, care vor fi distribuite prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Zalău. „Astfel, cei care vizitează oraşul şi judeţul nostru vor beneficia de broşurile create de membrii clubului IMPACT, având ocazia să cunoască bucătăria sălăjeană”, au menţionat organizatorii.
Mişcarea de tineri IMPACT este un club de voluntariat care identifică probleme reale din comunitate şi găseşte, prin proiecte de serviciu în folosul comunităţii, soluţii creative pentru rezolvarea lor. În 2015 a organizat alte două proiecte: „Festivalul LegoLand” şi „Împreună pentru aventură”. Programul Impact este iniţiat de către Fundaţia Noi Orizonturi, iar misiunea acestuia este de a promova modele de educaţie prin experienţă de calitate şi învăţare prin proiecte în folosul comunităţii.