Când din interese personale ești în stare să arunci o țară în aer, să calci în picioare viitorul unei naţii, când pentru niște scopuri pur și simplu meschine ești capabil să scoți România din lumea țărilor civilizate, să pârjolești tot în jurul tău, doar pentru a-ți salva propria piele și, evident, înseamnă că locul tău nu-i printre oameni. Cel puțin, nu printre oamenii liberi, care își doresc liniște, normalitate, siguranță, un viitor mai bun pentru ei și familiile lor.
Criza socială din România se acutizează de la o zi la alta. Tensiunile existente între români, în special între angajații de la stat și cei din privat, cresc de la un salariu la altul. Falia din societatea românească este tot mai adâncă, însă pe cine interesează? Începând cu infractorul Dragnea şi „asasinatul” la adresa lui şi terminând cu declaraţia bufonului Tăriceanu, care în urmă cu câteva zile spunea că există „o situaţie de război” cu adversarii politici şi că „structuri paralele de putere” au decis eliminarea adversarilor politici „prin mijloace ilegale”, toți cei de la putere sunt antrenați în cu totul alte activități, decât cele care ar trebui să ducă liniștea în rândul populației. Toate aberațiile pe care ăștia le scot din ei, într-o țară normală, evident, i-ar fi trimis automat și obligatoriu la un institut de sănătate mintală. Nu în România, din păcate.
Asistând de atâtea ori, în ultimul timp, la adevărate rafale prin care bunul simț a fost practic mitraliat, batjocorit în ultimul hal, la deliruri manifestate în spațiul public, sincer, mă întreb dacă nu cumva oamenii ăștia și-au angajat niște nebuni cu acte în regulă care să-i consilieze. Ce alt raționament – exceptând frica de pârnaie – ar sta la baza unui astfel de comportament?
În tentativa lor de a călca Justiţia în picioare, penalii îl bagă pe Tudorel Toader la înaintare. Dacă tot le-a ieșit cu schimbarea Laurei Kovesi, de această dată, Toader este pus să-l înlocuiască şi pe Procurorul General al României, Augustin Lazăr. Nimeni altul decât conducătorul instituţiei care anchetează, printre altele, evenimentele din 10 august, evenimente în care, pentru prima dată după ’90, Puterea a călcat în picioare, la propriu, o manifestaţie, atacând şi lovind oameni paşnici şi nevinovaţi cu srijinul nemijlocit al Jandarmeriei. Câți neuroni trebuie să ai, să poți înțelege logica acestor shimbări? Nu foarte mulți, evident. Și totuși, culmea, încă mai sunt mulți români care cred în existența așa-zisului stat paralel, a conspirațiilor împotriva statului de drept etc. Deținând frâiele puterii și, desigur, susținuți de acești oameni spălați zilnic pe creier de mesajele transmise de televiziunile obediente coaliției aflate la guvernare, penalii încă ne vorbesc de sus, la propriu și la figurat, pe un ton mai mult decât arogant, așa cum nici Ceaușescu nu a făcut-o în toți cei 22 de ani în care a călcat în picioare această țară.
Îmi amintesc o parte din promisiunile dictatorului, făcute în 21 decembrie ‘89 oamenilor adunați în actuala Piaţă a Revoluţiei: „Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800 la 900 lei. Am hotărât, totodată, că pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500 de lei la 800 de lei. Vom asigura, în acest fel, condiţii bune, corespunzătoare de muncă şi viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre”. Ca arc peste timp, îmi aduc aminte și de promisiunile infractorului Dragnea, cu care a și câștigat de altfel alegerile din 2016. Mi se zbârlește pielea pe mine. Știți care e diferența dintre Ceaușescu și Dragnea? Ceaușescu nu a mai apucat să facă ce-a promis. Altfel, garantat, rămâneam cu el pe cap încă mult timp după ’89. Trageți voi concluziile de rigoare.
mai da cum te-o lasat astia sa scrii asa ceva se zburleste sauca la tine
Prost eşti bă, Ceauşescu a fost un patriot, cum să-l compari tu cu dragnea. Datorită politicii înțelepte a lui Ceaușescu, Zalăul și întreg Sălajul au cunoscut cea mai mare dezvoltare din istoria sa. e suficient să spui că Platforma industrială a Zalăului era mai mare decât a Oradei. Așa cum a fost Ceaușescu, cu o mentalitate de țăran zgârcit, pe vremea lui fiecare sălăjan a avut asigurat un loc de muncă și fiecare familie primea un apartament. Bă prostule, cine te plătește?