Românii au avut o şansă enormă să corecteze, în urmă cu mai bine de o săptămână, ceea ce tot ei sau părinții lor au stricat acum 26 de ani. Ce au făcut, însă? Au îngropat speranțele unei noi generații. Dacă românii care au votat în anii ’90 ar putea avea o scuză, pentru că, la acea oră, era evident că nu știau cu ce se mămâncă democrația autentică, românii de astăzi nu mai au absolut nicio scuză. Asta dacă nu cumva românii din ’90 au fost aceeași cu românii care, în 5 iunie 2016, au luat cu asalt secțiile de vot.
Una dintre marile enigme ale scrutinului de la localele din acest an s-a petrecut la câțiva zeci de kilometri de Zalău, mai precis la Baia Mare. Mă întreb care-i motivația băimărenilor pentru că şi-au ales ca primar, pentru următorii patru ani, un individ ce zace în arest după ce a fost prins în flagrant luând mită? Într-un reportaj difuzat recent la un cunoscut post de televiziune, unul dintre mulții susținători ai primarului băimărean Cătălin Cherecheș spunea intrigat: „Și ce dacă omul a luat mită, doctorii nu iau?! Primaru’ nostru măcar a făcut oareșce pentru oraș”. Explicația omului, sincer, m-a lăsat „mască”. Pur și simplu, din ceea ce spunea individul, am dedus că, până la urmă, românii preferă să aleagă primari penali, în detrimentul altor candidați prezumtiv nevinovați, pentru simplul motiv că, dacă toți luăm câte ceva, aleșii de ce n-ar face-o? Bieții de ei!
Din nefericire, însă de așteptat, „enigma” de la Baia Mare s-a „teleportat” și în Oltenia, mai precis la Craiova, acolo unde Olguţa Vasilescu este cercetată pentru luare de mită şi spălare de bani. Și aici, nimeni și nimic nu i-a împiedicat pe oameni să crediteze un candidat cu foarte mari șanse să înfunde pușcăria pentru următorii ani. Lista aleșilor cu „bube” ar putea continua cu Robert Negoiţă, urmărit penal pentru o evaziune fiscală care a creat un prejudiciu de 77 milioane de lei la bugetul statului (în plus, ANAF l-a scos dator la plata impozitelor şi taxelor cu nu mai puţin de 232 milioane de lei).
Cei amintiți mai sus sunt doar o mică parte dintre candidaţii cu probleme pe care românii i-au ales să-i conducă. Ei sunt probabil „vedetele” noastre, pentru că, din nefericire, lista cu primarii prinși de legiuitori cu pantalonii în vine, dar realeși de electorat, poate continua cu alte zeci de orășele sau comune.
Oameni buni, este posibil oare ca șpaga, corupția, mita și hoția să fie pentru mentalul general niște lucruri atât „normale”, încât să nu le mai distingem ca fiind niște infracțiuni, niște fapte penale, pe care în mod logic ar trebui să le incriminăm la orice oră din zi sau din noapte?! Avem, oare, creierele atât de spălate, încât să nu mai facem distincția între bine și rău, între alb și negru, între un hoț și-un om corect?! Incredibil!
Si, probabil, cei care au votat candidatii „penali” sunt aceiasi care spun „nu conteaza pe cine votezi, oricum nu se schimba nimic”
În Romania,cine „se descurca”,este laudat,chiar ales de primar.
Concluzia este una singură, ţara nu are nevoie de un regim, aşa-zis democratic. Avem nevoie de o mână de fier care să facă ordine-n ţară, să stârpească hoţiile. Ai înţeles Olivian, nu trebuie să ne dăm cu curul de pământ fiindcă, de duminică, Sălajul, întradevăr, este roşu. Românul minte , înşală şi fură şi atunci când votează liberalii !
Lasa-ne mai Oali cu jelanii d-astea….
Lasa-i pe altii sa scrie despre ele………
Nu esti cel mai in masura…….
Necinstea si hotia sunt inscrise in codul genetic al romanilor.Sunt ancestrale.Asta caracterizeaza acest popor care s-a nascut crestin si……ortodox.La ultimul recensamant 99% dintre romani s-au declarat credinciosi procent intalnit doar in unele tari arabe.Acest fapt explica multe.
Pentru anonimu’ de la 7:50
Ai punctat f.f. bine partea cu credinta si religia, cred ca urmeaza ca PSD-ul sa numeasca un Ayatolah.