Postul de manager la cea mai mare unitate spitalicească din județ este râvnit de trei persoane. Trei candidați și-au depus dosarul de concurs pentru șefia Spitalului Județean de Urgență (SJU) Zalău și au fost declarați admiși în vederea participării la concurs. Este vorba despre actualul manager Georgeta Fiț – medic primar pediatru, respectiv doi economiști Radu Vlad Bercean și Roxana Ioana Țobor. Postul de manager la cea mai mare unitate spitalicească din județ va deveni vacant începând cu luna ianuarie 2020. SJU Zalău a scos la concurs postul de manager, asigurat în prezent, prin interminat, de medicul primar pediatru Georgeta Fiț. Aceasta a preluat funcția de conducere a unității spitalicești, la începutul acestui an, mai exact în 3 ianuarie, printr-o dispoziție emisă de conducerea Consiliului Județean Sălaj, instituție în subordinea căreia se află SJU Zalău. Practic, actualul manager a fost desemnat să preia această funcție, pentru o perioadă de şase luni, cu posibilitate de prelungire până la organizarea unui concurs. Astfel, după două ”desemnări”, cea de a doua urmând să expire în 1 ianuarie 2020, fără posibilitate de prelungire, SJU a scos la concurs acest post, funcția de manager.
Realizarea și susținerea unui proiect
Înscrierile, mai exact depunerea dosarelor s-a finalizat în 10 decembrie, iar la concurs au avut acces persoanele fizice care au întrunit cumulativ mai multe condiții: cunoașterea limbii române scris și vorbit; studii superioare – instituţie de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, conform legii și vechime de cel puţin cinci ani în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată. De precizat este faptul că participanții la concurs trebuie să realizeze și să susțină un proiect de managemnet. Tema proiectului de management este la alegerea candidatului dintr-o listă de cinci teme, care trebuie adaptată la problemele SJU Zalău: ”planificarea şi organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului”; ”siguranţa şi satisfacţia pacientului”; ”managementul calităţii serviciilor medicale”; ”managementul resurselor umane” și ”performanţa clinică şi financiară a activităţilor spitalului”. Proiectul se realizează individual de către candidat şi se dezvoltă într-un volum de maximum 15 – 20 pagini, tehnoredactate pe calculator, cu caractere Times New Roman, mărimea 12, spaţiere la un rând. Susținerea proiectului de management va avea loc în 17 decembrie, de la ora 10, la sediul unității spitalicești, iar rezultate vor fi afișate în 23 decembrie. Remuneraţia managerului SJU Zalău, potrivit Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, era la finalul lunii septembrie 2019, de 18.409 de lei lunar, la care se mai adaugă indemnizaţia pentru hrană – 347 de lei.
Exact …cel care ne produce painea cea de toate zilele …sau cel care ne construieste o casa sa avem comfort …DE CE NU SUNT SPECIALI ?????????? ?????????
Doar dr. Matioc sa nu aibă funcție…… Cruela puțin spus ????
Io cred ca managerul trebe sa fie un bun economist si nu un medic.
Salarii pentru aceste funcții sunt uriaşe, în raport cu s alariile din sectorul productiv. Diferențele dintre salariul minim pe țară şi veniturile maxime nu ar trebui să depăşească 1 la 5. Cele mai mari cheltuieli în spital sunt cu salariile. De aceea dotarile si ingrijirile sunt pe plan secundar. Si când te gândeşti că managerul, dacă este medic, la orele 13 este la cabinetul privat…(???)
jorjeta??? cel mai ~competent~ cadru medical :))