În luna iunie 2015, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat, pe total judeţ, o creştere cu 24 la sută (+24,5 la sută turişti români şi +21,3 la sută turişti străini). Comparativ cu luna iunie 2014, în luna iunie 2015, înnoptările în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au crescut cu 15,2 la sută. Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2015 au însumat 3.149 turişti (86,8 la sută turişti români şi 13,2 la sută turişti străini), în creştere cu 24 de procente faţă luna corespunzătoare din 2014. Referitor la sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, ponderea au deţinut‐o turiştii din Europa cu 87 la sută din total turişti străini, iar în cadrul acestora, turiştii din Ungaria cu 44,2 la sută. Sosirile în hoteluri deţineau, în luna iunie 2015, o pondere de 49,3 la sută din totalul sosirilor în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în luna iunie 2015 au fost în număr de 7.384 (89 la sută turişti români şi 11 la sută turişti străini) în creştere cu 15,2 la sută faţă de cele înregistrate în luna corespunzătoare din anul precedent. 82,6 la sută dintre cei care s-au cazat în unităţile turistice au fost turişti europeni, din total turişti străini, iar în cadrul acestora turiştii din Ungaria cu 39,5 la sută. Înnoptările în hoteluri deţineau în luna iunie 2015, o pondere de 52,9 la sută din numărul total de înnoptări în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare. Durata medie a şederii în structurile de primire turistică în luna iunie 2015 a fost de 2,4 zile la turiştii români şi 1,9 zile la turiştii străini. Indicele de utilizare netă a locurilor de cazare în luna iunie 2015 a fost de 14,8 la sută pe total structuri de cazare turistică, în creştere cu 0,5 puncte procentuale faţă de luna corespunzătoare din anul precedent. Indici mai mari de utilizare a locurilor de cazare, în luna iunie 2015, s‐au înregistrat la: bungalouri (40,9 la sută), hoteluri (20,4 la sută), pensiuni agroturistice(12,1 la sută), vile turistice (11,9 la sută).
De cand atata ”interes turistic” a ungurilor ?
ATENTIE S.R.I.ca hunii astia nu ”vine si doarme” !!!
ba lasa sa vina batraneii unguri ca la zalav trebe bani,rau ca nu ii amenajat zalau pt turista ,nimeni nu vede un indicator catre porrolissum in zalau,comparati un pic cu deva sau orice alt oras
Ce articol de tot rasul..penibil sa vorb esti de turism in salaj
Pai normal ca pentru tine ce fac altii e bun, daca e si la noi de bine, e „de tot rasul”. Muta-te in Vaslui, sigur e mai bine pentru astia ca tine acolo.
Un articol de umplutura..Sunt sigur ca exista multe locatii mai penibiLe decat zalau..salaj..dar asta nu diminueaza din penibilitatea articolului .orasului..judetului..bine ca mai sunt uni care evadeeaza de acolo si vad ce in seama sa traiesti. .
Lipsesc indicatoarele, dar cu ce salariu av nici noi salajenii nu ne permitem sa mg sa vizitam
Lipsesc indicatoarele, dar cu ce salariu av nici noi salajenii nu ne permitem sa mg sa vizitam acest loc minunat
Ma bucur ca judetul nostru frumos atrage turisti. Avem.locuri frumoase trebuie doar sa stim sa le „vindem”!