Construirea unei case este un pas foarte important în viață și cu atât mai mult dacă este casa viselor dvs. A avea o casă nu este doar o necesitate, ci poate fi un lux, în funcție de zona în care alegeți să locuiți și de facilitățile locației.
Indiferent dacă vă construiți casa pentru a vă muta imediat, pentru a avea o casă de vacanță sau pentru pensionare, există anumite lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a începe acest proces.
În acest articol veți afla câteva lucruri pe care trebuie să le știți pentru a construi o casă de la zero și pentru a face din această construcție un succes.
1. Gândiți-vă pentru ce aveți nevoie de casă
Unul dintre primele lucruri la care trebuie să vă gândiți este motivul pentru care aveți nevoie de casă. Vreți să vă mutați în ea? Pentru o casă de vară? Pentru pensionare? Să fie o casă de închiriat? Pare evident, dar este important să cunoașteți scopul proprietății dvs.
Dacă doriți ca locatarii să se mute imediat, trebuie să vă gândiți la numărul de camere, băi, dacă va avea sau nu curte etc. Totul depinde de câți oameni vor locui în casă.
Dacă locuiți cu partenerul și copiii, veți dori să aibă suficient spațiu unul pentru celălalt. Pe de altă parte, dacă locuiți doar cu partenerul dvs – sau dacă sunteți doar dvs. – atunci v-ați putea dori o casă mică, adaptată nevoilor.
O altă opțiune este aceea de a vă folosi casa numai pentru vacanțe. Ar trebui să vă asigurați că casa se află într-o zonă accesibilă, aproape de principalele atracții turistice.
Dacă doriți să construiți o casă pentru pensionare, confortul și securitatea sunt cele mai importante lucruri de luat în considerare, deoarece acest loc va fi recompensa pentru câțiva ani de muncă.
Dar dacă doriți să construiți o casă de închiriat, atunci ar trebui să o faceți într-o zonă cu o creștere și un flux foarte mare de turiști, deoarece aceste locuri sunt unde există mai mult câștig de capital și va exista întotdeauna cineva care dorește să vă închirieze casa.
Nu în ultimul rând, ar trebui să vă gândiți dacă este mai bine pentru dvs. să cumpărați o casă gata făcută, decât să vă construiți una de la zero. Faceți o listă cu avantajele și dezavantajele fiecăreia, astfel încât să puteți analiza situația și să decideți ce se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.
2. Găsiți terenul potrivit pentru dvs.
Odată ce știți pentru ce vreți casa, este timpul să căutați o locație care să se potrivească acestor nevoi. Există două lucruri de luat în considerare atunci când vă căutați terenul: dimensiunea și locația.
Ar trebui să căutați un teren care are dimensiunea potrivită pentru a vă construi casa; luați în considerare dacă vrei să aibă o curte, o grădină, dacă intenționați să construiți o piscină sau un alt tip de exterior.
Un alt lucru de luat în considerare este dimensiunea familiei în viitor. Dacă nu aveți copii, dar intenționați să-i aveți, ar trebui să vă gândiți la camerele și spațiile lor chiar acum. De fapt, o greșeală obișnuită este să nu faceți acest tip de planificare și, în cele din urmă, să vă mutați în altă casă pentru că aveți nevoie de spațiu extra.
Locația este un alt aspect foarte important: nu este vorba doar de a vă face casa cât mai confortabilă, ci și de a fi aproape de diferite tipuri de servicii. Asigurați-vă că terenul dvs. se află într-o zonă sigură, lângă spitale, supermarketuri, centre comerciale, școli, parcuri și alte locuri de interes.
De asemenea, țineți cont de accesul la utilități. Dacă alegeți un teren într-o zona mai izolată, trebuie să țineți cont de costurile unor elemente precum racordarea la gaze, instalarea unui hidrofor de la EMAG sau a unui amplificator de energie electrică.
Vă sugerăm să căutați loturi rezidențiale în pre-vânzare, deoarece vă permit să fiți aproape de toate aceste servicii și puteți, de asemenea, să construiți după bunul plac și într-o zonă de câștig de capital mai mare, fără a investi sume mari de bani.
3. Creați un buget
Odată ce știți ce fel de casă doriți și locația ei, puteți începe să vă creați bugetul. Companiile de construcții vă vor oferi mai multe opțiuni și nu trebuie decât să faceți câteva mici ajustări. Este o idee bună să vă creați bugetul chiar înainte de a cumpăra terenul. În acest fel vă puteți gestiona mai bine finanțele, cheltuind doar suma potrivită pentru construcții și stabilind termene limită.
Principala noastră sugestie este că nu economisiți și să cumpărați materiale de calitate. Căutați întotdeauna cel mai bun material deoarece, la sfârșitul zilei, siguranța dvs. este cel mai important lucru.
Este important ca, în cadrul bugetului dvs., să luați în considerare și angajarea unui arhitect, care vă va ajuta cu proiectarea și detaliile casei dvs.