Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va înființa o direcție specială ce va monitoriza firmele cu pierderi înregistrate timp de trei ani, consecutiv. Se încearcă în acest fel soluționarea problemelor fiscale generate de administratorii de firme care, pentru a scăpa de datorii, își bagă societățile în insolvență după ce le-au golit de active. Legea societăților comerciale va fi modificată de Guvern astfel încât o persoană să nu mai poată înființa o nouă firmă pentru o perioadă de mai mulți ani, dacă are deja la activ două insolvențe. Executivul intenționează, așadar, constituirea unei direcții în cadrul ANAF în cooperare cu Registrul Comerțului din fiecare județ pe tematica firmelor cu pierderi continue. ”Vom aduce modificări legislației astfel încât până la 31 decembrie 2019 firmele cu capital negativ să-și reîntregească capitalul și ANAF să fie împuternicit cu urmărirea îndeplinirii acestei condiții. Totodată, vom modifica Legea insolvenței cel târziu până la 1 noiembrie 2017 astfel încât o firmă să nu poată rămâne în faliment mai mult de 2 ani sau daca nu-și respectă planul de conformare pe o perioadă mai mare de șase luni. Legea 31/1990 o vom modifica astfel încât o persoană să nu mai poată înființa o societate un anumit număr de ani dupa 2 insolvențe”, spun oficialii din cadrul Guvernului.
Astea-s mizilic. Idioata ură viscerală a chelnerului Liviu Dragnea față de firmele străine (dar vor suferi și cele românești), prin introducerea impozitului pe cifra de afaceri (nu pe profit), lucru interzis de Uniunea Europeană în care România este parte, aceea va fi dezastru: firme care-și vor reduce afacerile sau care vor părăsi România, sute de mii de șomeri numai buni să le dea PSD cîte o găleată, făină și ulei să-i mai voteze! După care dobitocii hoți vor da vina pe „Soros și multinaționale” iar prostimea va ieși la miting să-i susțină.
Dar nici ca o multinationala sa plateasca impozit pe profit cat o placintarie nu este corect.
12:54 vorbesti pe nas.Tu stii cat investesc aceste multinationale pt mentenanta ,instruire continua de personal ,etc?ia exemplu OMV PETROBRAZI ,ROMPETROL-PETROMIDIA etc. ,cam cat crezi ca-i costa sa mentina capacitatile de productie in functiune ?Nu mai departe ,vezi Tenaris -investitiile facute ,apoi Michelin cu construirea inca a unei fabrici de cord metalic.Deci ,lasa-l pe dracnea in pace ca vorbeste prostii .Apoi de ce nu-si fac treaba ANAF-ul si celelalte institutii abilitate ,cu controale corecte la aceste multinationale ?Exista o directiva U.E. in acest sens si nimeni nu poate impiedeca institutiile statului sa-si faca treaba.
Poate ca o multinationala plateste impozit pe profit cat o placintarie, dar mai plateste si impozite pe salarii, CAS, TVA, salarii la angajati, face investitii care tot pe bani se fac, nu pe nasturi, tine in spate inca 10-20 de firme mai mici din mediul local (furnizori de transport, catering, mententanta, etc). Un mediu economic puternic e unul care are bani, nu unul de care statul sa traga 7 piei ca sa aiba bani de salarii la bugetari