Cei 69 de angajaţi de la Cuprom Zalău s-au întors, luni, la muncă, după cele unsprezece zile în care activitatea fabricii de sârmă a fost întreruptă.
„Am reluat producţia luni dimineaţă, după ce în 5 septembrie fabrica a fost închisă din lipsă de comenzi. În toată această perioadă, salariaţii s-au aflat într-un fel de şomaj tehnic, fiind remuneraţi cu 75 la sută din salariul brut”, ne-a declarat Ştefan Boroş, preşedintele sindicatului din cadrul Cuprom Zalău.
Potrivit spuselor sale, întreruperea activităţii nu a avut nicio legătură cu problemele cu care se confruntă, în prezent, compania. „În fiecare în an, în această perioadă, au existat între şapte şi zece zile în care nu s-a lucrat”, a menţionat Boroş.
În ceea ce priveşte viitorul societăţii, liderul sindical susţine că oficialii producătorului de sârmă nu le-au comunicat nimic despre acest lucru: „Ştim doar că la Tribunalul Bucureşti au fost înregistrare două contestaţii împotriva hotărârii adunării creditorilor din 27 august 2013, prin care planul de reorganizare al Cuprom, echivalentul salvării de la faliment, a fost respins. Alte două contestaţii au fost depuse împotriva planului de reorganizare de către Sindicatul Liber Cuprom, reprezentat de Ioan Coza, şi de Teodor Mihuţa, în numele celor 124 de disponibilizaţi şi 37 de pensionari de la unitatea din Zalău. Nu ştim, însă, când vor fi ele soluţionate şi nici ce se va întâmpla cu fabrica şi cu salariaţii noştri”.
Reamintim că în data de 5 septembrie, la doar câteva zile după ce planul de reorganizare al Cuprom a fost respins de către creditori, fabrica de sârmă de la Zalău şi-a închis porţile, din lipsă de comenzi.