Compania Hanna Instruments a organizat în această săptămână un eveniment de interes pentru cei care doresc să își găsească un loc de muncă în domeniul instrumentației, senzorilor, domeniul chimic, electronic, SMT, mecanic, injecție, CNC, grafică, ambalare și logistică, în cadrul Parcului Științific de la Nușfalău. În cadrul acestui eveniment care s-a derulat pe parcursul a trei zile, respectiv 29, 30 și 31 octombrie, cei interesați au avut șansa de a se alătura specialiștilor de la Hanna și de a face parte din echipa celor care își desfășoară activitatea în cadrul companiei. Acestora le-au fost prezentate fazele și procesele de producție, iar specialiștii Hanna le-au demonstrat celor prezenți aplicabilitatea câtorva instrumente produse în cadrul companiei. Cu această ocazie, reprezentanții Parcului Științific Hanna Instruments Nușfalău au prezentat diversitatea locurilor de muncă disponibile în cadrul firmei, aspect care, potrivit organizatorilor, oferă fiecăruia posibilitatea de a profesa în domeniul preferat: mecanică, electronică, chimie, ori alte activități adiacente. Ziua de miercuri, 30 octombrie, a fost rezervată celor din conducerea instituțiilor de învățământ și cadrelor didactice din județ care au manifestat interes pentru eveniment, acestora fiindu-le prezentată activitatea companiei, oportunitățile pe care cei tineri aflați încă pe băncile școlilor în prezent le vor putea găsi la Hanna Instruments pe viitor, atunci când vor alege un drum în cariera lor. Profesori și directori de școli și licee din Sălaj au avut ocazia de a asista “live” la procesul de producție din cadrul companiei, au vizitat secțiile, spațiile adiacente din cadrul Parcului Științific de la Nușfalău având astfel oportunitatea de a-și forma o imagine clară asupra activității pe care angajații de la Hanna o desfășoară. Hanna Instruments acoperă toate fazele de producție și etapele necesare pentru obținerea instrumentelor de măsură si control de înaltă clasă. Parcul Științific de la Nușfalău este în continuă creștere și se extinde pentru a se adapta noilor tehnologii și produselor noi, urmând să devină una dintre cele mai importante facilități de producție din România.
În limba română „facilitate” înseamnă ușurință sau înlesnire, nicidecum clădire/spațiu de producție. În romgleză, o fi.
Este un termen economic si e corect. Facilitate de productie nu e acelasi lucru cu facilitate de la „facil”. Cat despre initiativa, este degeaba, tinerii nu vor merge sa munceasca intr o comuna, pentru 1.200 de lei pe luna si un blid de supa, ca sa fie dupa 3 luni dati afara sub pretextul ca nu sunt buni, vrajeli vechi si des folosite de patroni. italienii nu s prosti, au gasit aici vad de munca multa pe bani putini, dar figura nu va mai tine mult pentru ca nici tinerii romani nu mai sunt intr-atat de prosti pe cat ii cred strainii… nope, sa fim seriosi. Niciodata. Iar penuria de forta de munca deja isi infige coltii si acolo. Stati sa vedeti peste un an, nici jumatate din cati sunt acum nu vor mai fi acolo.
@20:38
Vrei în romgleză? M-am targhetat și am downloadat pentru tine:
FACILITÁTE, facilități, s. f. Însușire a ceea ce este facil; însușirea de a realiza, de a face ceva fără mari eforturi, cu ușurință. ♦ (La pl.) Înlesniri făcute cuiva. Facilități de plată. – Din fr. facilité, lat. facilitas, -atis.
sursa: DEX
În limba română nu există alt înțeles al cuvântului!
Un demers bun al acestei societati. Succes!