Plan activităţi de formare şi capacitare a echipelor GAL-urilor rurale

HOTEL PREMIER – Municipiul Botoșani, Str. Pacea nr. 45A, Județul Botoșani

Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos implementează proiectul ,,Capacitarea societății civile rome din mediul rural să devină partener egal în GAL-urile rurale,, proiect cu asistență financiară a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021 în cadrul programului „Active Citizens Fund Romania”. Proiectul vizează capacitarea societății civile rome din mediul rural care să devină parteneri egali de dialog ai Grupurilor de Actiune Locala (GAL) din mediul rural astfel încât problemele comunităților de romi din zona rurală a României să fie auzite, conștientizate și incluse în Strategiile de dezvoltare locală a GAL-urilor rurale. Totodată, acest proiect vizează capacitarea echipelor GAL și, prin urmare, a membrilor FNGAL pentru înțelegerea problematicii rome și includerea acesteia în strategiile de dezvoltare locală pentru perioada 2020-2027.

Munca cu comunitățile de romi din Regiunea Nord Vest este extrem de importantă, având în vedere multiplele provocări cu care se confruntă aceste comunități, precum lipsa accesului la educație, sănătate și locuri de muncă decente, discriminarea și marginalizarea socială. Multi romi traiesc in comunitati marginalizate, uneori in conditii de trai precare, cu acces limitat la apa potabila, alimente de calitate si servicii sociale de baza. Aceste condiții de viață precare contribuie la perpetuarea ciclului sărăciei și excluderea socială a romilor. Este esențial să se lucreze la sensibilizarea și educarea societății în ceea ce privește problemele cu care se confruntă romii pentru a elimina stereotipurile și prejudecățile negative.

Planificarea strategică este un proces prin care o organizație își stabilește direcția strategică, clarifică obiectivele și prioritizează acțiunile care trebuie întreprinse pentru a atinge aceste obiective. În cadrul comunităților de romi, planificarea strategică este crucială pentru a identifica nevoile și oportunitățile acestor comunități, pentru a dezvolta programe și politici adecvate care să le sprijine și să le încurajeze să-și atingă potențialul maxim. Procesul de planificare strategică în comunitățile de romi ar trebui să implice consultarea și implicarea acestora, pentru a asigura că obiectivele stabilite sunt relevante și realizabile.

Prin intermediul unei colaborări constructive între autoritățile publice și societatea civilă, se poate asigura o guvernare transparentă, responsabilă și orientată către nevoile cetățenilor. Participarea societății civile la procesul de luare a deciziilor poate contribui la creșterea calității politicii publice, la sporirea legitimității deciziilor luate de autorități și la consolidarea democrației locale.

„Lucrăm împreună pentru o Europă verde, competitivă și incluzivă”

@Active Citizens Fund Romania

#haide #ActiveCitizensFund #Romania #activecitizens #EEANorwayGrants

 

 

One Thought to “Plan activităţi de formare şi capacitare a echipelor GAL-urilor rurale”

  1. […] rural astfel încât problemele comunităților de romi din zona… Articolul Plan activităţi de formare şi capacitare a echipelor GAL-urilor rurale apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]

Leave a Comment