Pensiunea Eden din oraşul Jibou, ce oferă şi tratament balnear, a fost extinsă şi modernizată printr-un proiect european în valoare totală circa 1,6 milioane de lei, în cadrul Programul Operaţional Regional POR, Axa 4 – „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local” – Domeniul major de interventie 4.3. „Sprijinirea dezvoltării microintreprinderilor”. Principalul obiectiv vizat prin acest proiect intitulat „Creşterea capacităţii de cazare şi diversificarea ofertei de servicii la SC Super Max SRL, Jibou, judeţul Sălaj” a fost dezvoltarea şi extinderea activităţii firmei în domeniul hotelier.
Administratorul Pensiunii Eden, Viorica Buda, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că prin acest proiect s-a urmărit creşterea capacităţii de cazare în camere confort 3*. „Prin proiect s-a realizat extinderea capacităţii de cazare prin ridicarea unui imobil cu 12 camere de cazare cu baie, oficiu, spălătorie, uscătorie, o sală de conferinţe de 20 de locuri, dotată cu toate utilităţile necesare. Clădirea a fost dotată şi cu panouri solare pentru producerea energiei termice”, a declarat Viorica Buda.
Potrivit sursei citate, fondurile alocate prin acest proiect au avut ca destinaţie şi modernizarea piscinei, prin hidroizlaţie, instalaţii de preparare a apei calde şi echipamente de tratare a apei. S-au modernizat şi vestiarele existente, realizându-se un grup sanitar pentru utilizatorii piscinei.
Administratorul Pensiunii Eden susţine că prin acest proiect s-au creat noi locuri de muncă permanente cu norma întreagă. „În urma realizării investiţiei au fost angajate şapte persoane, şi anume doi bucătari, doi ospătari, o persoană pentru curăţenie, o persoană la recepţie şi un îngrijitor pentru exterior – piscină şi spaţii verzi”, a adăugat administratorul pensiunii.
S-a realizat, totodată, achiziţionarea de echipamente, respectiv: un generator diesel, o instalaţie de sunet pentru sala de conferinţă, un calandru de călcat şi o maşină de spălat rufe profesională pentru spălătorie în vederea modernizării serviciilor oferite de Pensiunea Eden.
Perioada de implementare a proiectului este 19 iulie 2011 – 9 noiembrie 2012, bugetul total fiind de 1.589.142 lei, dintre care cheltuieli eligibile de 1.206.954 de lei – finanţare nerambursabilă şi contribuţia beneficiarului.
În prezent, serviciile oferite în cadrul Pensiunii Eden nu se rezumă doar la servicii de cazare şi masă, ci şi tratament balnear cu ajutorul apelor minerale-sărate, asemănătoare celor din Băile Herculane.
Turiştii se pot trata în cele 11 cabine dotate cu 21 de vane, apele fiind benefice pentru boli gastro-intestinale, de piele, de nutriţie şi ginecologice, dar şi pentru reumatisme cronice sau afecţiuni ale ficatului. Turiştii care se cazează la Pensiunea Eden pot beneficia de servicii de agrement: piscină, un loc special pentru grătar acoperit şi cu toate utilităţile, tenis de masă sau tenis cu piciorul.
COMUNISTI IMPUTITI,ANALFABETI
Foarte bine ca s-a modernizat baza de cazare, ca s-a amenajat o piscina moderna (dar la care preturile sunt astronomice?!), dar intreb cand se va moderniza baza de tratament , cu cele 11 cabine vechi si vane mici/neincapatoare ? Eu cred ca pensiunea „Eden” s-a dezvoltat pe baza bailor si de acest lucru ar trebui sa tina cont d-na Buda patroana pensiunii.
ESTE MAI SCUMP CA SI LA FELIX. SA MEARGA FRAIERII ACOLO.
iei pun preturile
iei si le-o trag