Nu scăpăm de scumpiri acum, într-o perioadă a anului în care efectuăm cele mai multe cumpărături, mai ales în privinţa alimentelor.
Ouăle, fructele proaspete și legumele s-au scumpit cel mai mult în luna noiembrie față de luna anterioară, însă prețurile ouălor și ale legumelor rămân, totuşi, sub cele înregistrate în decembrie 2015, se arată în calculele Institutului Naţional de Statistică. Astfel, față de luna octombrie, în noiembrie ouăle s-au scumpit cu 6,63 la sută, dar rămân cu aproape 6 la sută mai ieftine față de finalul anului trecut. În același timp, cartofii s-au scumpit cu 1,53 la sută, dar prețul înregistrat a fost cu 3,32 la sută sub cel din urmă cu 11 luni. De asemenea, legumele și conservele de legume s-au scumpit cu 1,36 la sută, dar au fost mai ieftine în noiembrie 2016 față de decembrie 2015 cu 4,3 la sută. Totodată, fructele proaspete au înregistrat creșteri de prețuri de 2,83 la sută în noiembrie față de octombrie. În schimb, citricele s-au ieftinit, în aceeași perioadă, cu 6,4 la sută. La categoria mărfurilor nealimentare, se remarcă scăderi de prețuri la energia termică, iar la capitolul servicii cel mai mult s-au ieftinit „alte servicii”, cu aproape 3 la sută.