Michelin Cord face angajari

Michelin Cord face angajariZeci de salajeni isi vor putea gasi un loc de munca la Uzina Michelin Zalau Cord. Potrivit informatiilor furnizate ieri de directorul unitatii, Felix Oanta, in cadrul unei intalniri cu reprezentantii mass-mediei locale, pana la sfarsitul anului vor fi puse in functiune utilaje noi la fabrica de cord metalic, respectiv, masini de trefilat si asamblat, ceea ce va permite crearea a peste 50 de noi locuri de munca. La aceasta data, structura de personal a fabricii este compusa din 300 de salariati. Inca de la inceputul activitatii sale la Zalau, Michelin s-a dezvoltat intr-o maniera durabila pastrand echilibrul intre performanta economica, respectul fata de mediu si angajamentul fata de societate. Aceasta crestere nu ar fi fost posibila insa, fara aportul echipei, cea mai valoroasa resursa a noastra si fara o implicare permanenta in dezvoltarea vietii sociale, a spus Felix Oanta.

Zece ani de activitate

Anuntul referitor la dezvoltarea fabricii de cord a fost facut cu prilejul marcarii a zece ani de activitate in Zalau a Grupului Michelin. In intervalul de timp de cand este prezenta compania Michelin in Romania, s-au investit peste 300 de milioane de Euro in tehnologie si in modernizarea uzinelor, precum si pentru formarea si dezvoltarea profesionala a tuturor celor peste 1.500 de salariati Michelin din Zalau. Unitatile Michelin din Zalau sunt la standardele internationale, iar produsele fabricate la noi sustin cu succes misiunea companiei-progresul mobilitatii bunurilor si persoanelor. In 2001, Michelin intra in Zalau cu promisiunea de a dezvolta aici o afacere sustenabila pe termen lung. Fiecare angajat beneficiaza de un plan de cariera, de cursuri de specializare si schimburi de experienta la nivel international. In 2011, fiecare salariat a participat la peste 78 de ore de formare, a aratat Christian Falconet, director Uzina Michelin Zalau Anvelope. Anul acesta firma Michelin celebreaza zece ani de la fabricarea primei bobine de cord metalic la Zalau. Initial, aceasta a fost realizata intr-un atelier din Silvania. Cordul metalic fabricat la Zalau contribuie la productia de anvelope din fabricile Michelin din Europa, America si Asia. Compania Michelin a achizitionat in 2001 de la Tofan Grup uzina Silvania, iar astazi mai detine la Zalau o unitate de productie de cord metalic (construita integral in 2004). Fabrica Michelin Zalau Anvelope produce anvelope de camion, radiale cu camera de aer si tubeless sub marcile asociate Taurus, Kormoran, Roken, anvelope industriale marca Michelin, precum si anvelope destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Grupul Michelin are in Romania aproape 3.000 de angajati, in trei uzine (doua la Zalau) si una la Floresti (Prahova) si o retea comerciala. In zece ani de Michelin, in Romania s-au produs peste 150.000 de tone de cord metalic si peste 450.000 de tone de anvelope. Din anul 2005, Romania a devenit centru regional pentru opratiunile comerciale ale Grupului Michelin in Albania, Bulgaria, Croatia, Federatia Bosniei si Hertegovinei, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

Implicati in viata comunitatii

De la lansarea activitatii sale la Zalau, compania Michelin a dovedit o activa implicare in viata comunitatii si in dezvoltarea sa, prin diverse proiecte, realizate in colaborare cu autoritatile locale. Parteneriatul dezvoltat intre Michelin si Spitalul Judetean de Urgenta din Zalau s-a concretizat in nenumarate beneficii oferite clientilor, prin conditiile create in urma renovarii si modernizarii unor departamente, precum si prin dotarea acestora cu echipamente de ultima generatie. Cel mai recent exemplu, il constituie redeschiderea, in urma cu doua saptamani, a sectiei de Anestezie si Terapie Intensiva a SJU Zalau, la reabilitarea careia Michelin a contribuit cu peste 100.000 de lei. Pe de alta parte, Michelin a organizat mai multe campanii educationale pe teme de securitate rutiera, in colaborare cu Politia Locala, scoli si gradinite din municipiu. Intre proiectele din acest domeniu, pot fi amintite: Michelin Junior Bike-destinat tinerilor biciclisti, Eu si strada-pentru elevii de liceu, Circula corect, pentru prescolari sau Verifica presiunea un eveniment pentru soferi. Au fost derulate proiecte pentru sustinirea unitatilor cu copii institutionalizati, pentru sponsorizarea elevilor olimpici si organizarea de vizite in fabrica pentru studentii de la Facultatea de Structura Materialelor Zalau. Reiteram faptul ca Michelin Group produce si comercializeaza anvelope pentru fiecare tip de vehicul, inclusiv avioane, automobile, biciclete, utilaje industriale, echipamente agricole, camioane grele, motociclete si navete spatiale. In fabricile sale, din peste 170 de tari, Michelin are 115.000 de angajati si opereaza in 69 de site-uri de productie din 18 tari.

Leave a Comment