Mediul de afaceri a intrat în vizorul polițiștilor

Mai multe controale pe linia criminalităţii economico-financiare  au fost desfăşurate în perioada iunie-iulie pe raza judeţului. Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj (IPJ), au cercetat 60 de persoane sub aspectul comiterii de infracțiuni economice. Au fost constatate 33 de infracţiuni pe acest segment, de comiterea acestor fapte fiind bănuite 33 de persoane. Dintre acestea, o persoană a fost reţinută și, ulterior, arestată preventiv. Poliţiştii au constatat nouă fapte de evaziune fiscală, două infracţiuni de abuz în serviciu, o faptă prevăzută de Codul Vamal, 10 fapte de înşelăciune, precum și alte fapte penale reglementate de legislația în vigoare (gestiune frauduloasă, delapidare, conflict de interese etc.).

De asemenea, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au soluționat 27 de dosare penale, în șase dosare fiind propusă soluția trimiterii în judecată. Prejudiciul cauzat în aceste dosare este de 32.402.000 lei, din care s-a recuperat 7.632.000 de lei. În vederea recuperării în totalitate a prejudiciilor create prin comiterea infracțiunilor de natură economico-financiară, au fost instituite măsuri asiguratorii în valoare de 20.975.000 de lei.

Au ţepuit statul cu 370.000 de lei

Una dintre faptele constatate şi cercetate de poliţiştii sălăjeni într-un dosar ce a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, cu propuneri de trimitere în judecată, cuprinde faptele săvârşite de trei inculpați. În fapt, s-a reținut că în cursul anului 2011, o societate comercială cu sediul în Județul Hunedoara a înregistrat în evidențețe contabile 162 facturi fiscale care nu au avut la bază operațiuni reale, în scopul de a majora cheltuielile societății și a se sustrage de la plata impozitului pe profit. Facturile fiscale au fost emise de administratorul unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Zalău, în schimbul unui procent din valoarea facturilor emise, acesta fiind ajutat de încă o persoană la emiterea facturilor.

Valoarea totală a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin înregistrarea în evidențele contabile a celor 162 facturi fiscale fictive se ridică la suma de 369.000 de lei. În vederea recuperării prejudiciului au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor imobile și mobile ale inculpatului, care a administrat societatea din Hunedoara, până la concurenţa sumei de 369.000 de lei.

 

 

One Thought to “Mediul de afaceri a intrat în vizorul polițiștilor”

  1. Anonim

    Mai corect s-ar zice ca unii politai au intrat in mediul de afaceri si il practica in paralel cu slujba!
    Numai ca DNA doarme!

Leave a Comment