Fosta fabrica de conductori emailaţi din cupru din municipiul Zalău, Cuprom, va fi demolată. Lucrările de demolare a construcțiilor existente vor începe după emiterea autorizațiilor necesare pentru acest proces de către autoritățile competente. ‘’Putem să confirmăm că acestea vor include demolarea unor clădiri-anexă și magazii temporare de pe acest teren, iar lucrările se vor desfășura cu respectarea prevederilor legale și în deplină siguranță pentru angajații și colaboratorii noștri, însă în acest moment nu există un un proiect de investiții definit și aprobat pentru amplasamentul fostelor active Cuprom’’, au precizat reprezentanţii companiei. Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub, a menţionat faptul că evaluarea investiţiilor se face la nivel global, iar creşterea preţului la energia electrică în ultimul an reprezintă o ameninţare pentru orice investiţie viitoare în România. ‘’Creșterea accelerată și nejustificată din punctul nostru de vedere a costului energiei electrice, +35 la sută în ultimul an, reprezintă o amenințare pentru orice investiție viitoare în România. În cadrul grupului Tenaris evaluarea investițiilor se face la nivel global pentru definirea celor mai atractive locații’’.
Activele Cuprom achiziţionate de Tenaris în 2018
Ansamblurile de clădiri, dar şi terenurile aferente au fost achiziţionate în cursul anului trecut de compania Tenaris, lider mondial în producţia de ţevi pentru industria energetică, pentru a îşi continua dezvoltarea pe piaţa autohtonă. Mai exact, societatea Silcotub Zalău, parte a grupului Tenaris, a cumpărat terenurile şi clădirile în care îşi desfăşura activitatea fabrica de conductori emailaţi din cupru pe care Cuprom le-a deţinut la adresa din municipiul Zalău, bulevardul Mihai Viteazul nr. 111. Reprezentanţii companiei declarau, la momentul respectiv, în anul 2018, că prin achiziția acestor active – terenuri și clădiri – din imediata sa vecinătate, Silcotub își va consolida operațiunile sale de bază din domeniul fabricării produselor și componentelor tubulare. Cândva unicul producător de cupru electrolitic, sârmă turnată şi laminată şi conductoare emailate din România, cu 2.000 de angajaţi la Zalău în perioada de glorie, Cuprom SA a intrat în insolvenţă în 2008, iar în 2015 în faliment.
Popeasca ai uitat sa-ti platesti oamenii, du-te la brutarie
Da, dupa Armătura începeți si demolati si Cupromul, clădiri zdravene și sănătoase, si faceti in loc altele din panouri si burete !
Din păcate, Zalăul, sub conducerea unui nenorocit de pesedist, nu va mai rămânea cu o clădire in picioare care sa amintească macar, de vremea cand aici se mai muncea care ceva .
Schimba titlul ! !