Din bugetul pe acest an al municipiului, autorităţile şi-au propus să asigure sumele necesare funcţionării serviciilor, inclusiv a a celor sociale, şi au avut în vedere un plan de investiţii ce vor fi derulate în Zalău. Printre acestea din urmă se regăsesc atât investiţii noi, cât şi proiecte aflate în derulare. Suma necesară pentru investiţii se ridică, după cum susţine primarul Radu Căpîlnaşiu, la 80 milioane de lei.
Pe lista proiectelor pentru 2014, pentru care a fost identificată, de altfel, sursa de finanţare, figurează finalizarea lucrărilor la Clădirea Transilvania şi la hala agroalimentară, pentru investiţia din urmă fiind prevăzuţi 6,86 milioane de lei, adică întreaga sumă necesară pentru terminarea construcţiei. Municipalitatea s-a mai angajat să extindă reţeaua de iluminat public, să modernizeze toaletele publice din Parcul Central şi din Piaţa Astralis, dar şi să realizeze o parcare pentru autobuze la intersecţia străzilor Corneliu Coposu şi Gheorghe Doja. În plan mai intră implementarea celor 11 proiecte de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe, municipalitatea urmând să suporte atât partea de cofinanţare ce revine Primăriei Zalău, cât şi contribuţia asociaţiilor de proprietari, dintr-o linie de credit. Contribuţia din urmă va fi, mai apoi, recuperată de la locatarii blocurilor reabilitate, prin introducerea unei taxe de termoficare.
Autorităţile iau în calcul achiziţia de teren în vederea extinderii cimitirului, în condiţiile în care în scurt timp, amplasamentul actual va deveni neîncăpător. „Nu ştiu dacă cimitirul va mai putea funcţiona dacă nu suplimentăm suprafaţa. Din păcate, cheltuielile pe care le vom face în aceasta direcţie nu se recuperează, întrucât în Zalău nu a fost instituită o taxă de întreţinere”, a precizat Căpîlnaşiu, adăugând că ar fi de preferat o locaţie nouă. „La un moment dat, era propusă zona tampon dintre Zona Industrială şi cea rezidenţială, unde am putea crea o ”, a mai spus edilul zălăuan.
La capitolul modernizarea străzilor şi a spaţiilor verzi, au fost cuprinse modernizarea trotuarului de pe b-dul Mihai Viteazul, pe tronsonul dintre Compania de Apă şi ceas, lucrări de întreţinere pe străzile Merilor, Viitorului, Dealul Morii şi în cartierul Meseş, reparaţii în cartierul Păcii, pe străzile G. Coşbuc, Sf. Vineri, Teofil Moldoveanu, Ion Neculce, Miron Radu Paraschivescu şi continuarea lucrărilor în cartierul Dumbrava.
Prin proiecte cu finanţare europeană, autorităţile vor moderniza principalele artere de circulaţie: străzile 22 Decembrie 1989, Corneliu Coposu (din centru până la ieşire), Gh. Doja (în întregime), b-dul Mihai Viteazul (până la ieşirea din oraş), vor fi reabilitate clădirile de patrimoniu din centrul oraşului – clădirea în care funcţionează Direcţia de Sănătate Publică Sălaj, clădirea Primăriei Municipiului Zalău, clădirea de lângă Muzeul de Istorie şi Artă Zalău.
extinde cimitirul primarul se pregateste sa ne” ingroape de tot”