Printre actele normative adoptate în ședința Guvernului României din data de 28 martie se numără și decizia prin care se menține mecanismul de plafonare a prețurilor la energie şi gaze până în primăvara anului 2025. S-a ajuns la această decizie pentru ca persoanele fizice și companiile, în calitate de consumatori finali, să rămână protejați față de instabilitatea de pe piața energiei și gazelor naturale, în actualele condiții de impredictibilitate globală și a unui război la graniță. De asemenea, actul normativ mai prevede faptul că revenirea la mecanismele pieței liberalizate se va face treptat și cu asigurarea unui preț corect pentru români. Ținând cont de tendința de scădere a prețurilor la energie electrică și gaze naturale înregistrată la nivel național și european, guvernul a actualizat cadrul legal aferent, astfel încât aceste scăderi să se reflecte și în facturile clienților finali. Urmare a prevederilor acestei ordonanțe de urgență, prețul din ofertele-tip ale furnizorilor de energie electrică și gaze naturale nu poate depăși valoarea prețului maxim plafonat pe perioada de aplicare a mecanismului, respectiv 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025.
Noile directive clarifică și modalitatea de stabilire a prețului final facturat, în sensul că acesta ține cont de prețul de achiziție al furnizorului, însă nu poate depăși valoarea prețurilor maxime plafonate, această măsură aplicându-se tuturor consumatorilor din țara noastră.
Ati uitat sa specificati;SE SCUMPESC DUPA ALEGERI!!!!!…pentru naivii psd/pnl;))))))
[…] mai prevede faptul că revenirea la mecanismele pieței liberalizate se… Articolul E oficial, energia și gazul nu se mai scumpesc apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
Băi,io nu mai înțeleg nimic ! După ce-o izbucnit războiul asta de secesiune în Ucraina (că io,să mă scuze americanii că-i dau exemplu,ei care este iubitori ai primelor națiuni,ai vietnamezilor de sud,ai coreenilor de sud,ai afganilor etc ),atâta înțeleg din conflictul între două țari din aceeași mamă.Revin.Io am fost asigurat că lipsa importului de gaze din țara agresorului,nu mă va afecta.Dar,însă (sic) tot nu pricep de ce plătesc pe factura de tri ori mai mult pentru aceeași cantitate de gaz consumat fața de amu’-s tri ani . Eeeh,poate o fi coronavirusul ?;Poate alinierea planetelor ? Ori poate paralelismul șinelor căii ferate ? Sau taxele pe care le primește statul din tranzacția între mine și furnizor ? Știți careva ?