Direcția Sanitară Veterinară și Pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Sălaj a organizat, în perioada Sărbătorilor de iarnă, dar și după sfârșitul acestora, o serie de controale în unitățile de alimentație publică din județ, magazine, restaurante, unități – supermarket, cât și în alte obiective comerciale. Potrivit directorului DSVSA Sălaj, Mircea Martin, au fost controlate în această perioadă 87 de unități. Dintre acestea, 25 au fost restaurante (acolo unde au fost organizate petreceri de Revelion dar și în unități care nu au avut în program astfel de evenimente), 10 pensiuni agro-turistice, nouă unități tip “supermarket”, magazine mici, carmangerii, unități de desfacere a cărnii și produselor din carne precum și în cinci piețe agro-alimentare din județ.
Directorul DSVSA a spus că, în urma acestor controale, nu au fost depistate nereguli majore, care să pună în pericol siguranța consumatorilor. Au fost aplicate șase avertismente dar și două sancțiuni cu amendă, în valoare de 5.000 de lei, respectiv 2.000 de lei, la două unități comerciale. Potrivit raportului întocmit de autorități, s-au constat situații în care unii vânzători au lăsat la raft produse cu termenul de valabilitate expirat sau produse neconforme în privința unor ale dispoziții legale. “Nu au fost cazuri de o gravitate menite să ne îngrijoreze. Am colaborat, la realizarea acestor controale, cu cei de la Protecția Consumatorilor, și dânșii au acționat pe segmentul lor, însă, per total, activitatea comercială în perioada Sărbătorilor a fost una încadrată în parametric de legalitate în aproape toate cazurile. Vom organiza din nou, în perioada următoare, o nouă serie de controale, atât în Zalău cât și în localitățile din județ” a conchis Mircea Martin, directorul DSVSA Sălaj.