Adela Farkas
Bugetul judeţului va creşte, de anul acesta, cu peste un milion de lei. Acest lucru va fi posibil în urma unei tranzacţii imobiliare care se va derula între Consiliul Judeţean Sălaj şi SC Salvosan Ciobanca SRL. Mai precis, din cele aflate de la purtătorul de cuvânt al CJ Sălaj, Sebastian Olaru, clădirea aflată în administrarea judeţului (în domeniul privat al judeţului) în imediata vecinătate a Clinicii Salvosan, pe strada Dumbrava nr.48, a fost scoasă la vânzare, prin licitaţie publică, la finele lunii iunie. La licitaţie s-a prezentat un singur ofertant, SC Salvosan Ciobanca I SRL, care şi-a adjudecat imobilul la preţul de 1,318 milioane de lei.
„Câştigătorul licitaţiei are obligaţia ca în termen de 60 de zile de la adjudecarea ei să achite un avans de 15 la sută din preţ, diferenţa urmând a fi plătită în rate lunare egale, pe o perioadă de 108 luni, cu un an de graţie şi perceperea unei dobânzi anuale de 7 la sută, perioadă în care asupra imobilului este instituită o ipotecă în favoarea judeţului Sălaj. Cumpărătorul nu poate înstrăina imobilul şi nu-l poate folosi pentru alte activităţi decât cele medicale sau conexe actului medical, până la achitarea integrală a ratelor, dar nu mai puţin de cinci ani”, a precizat Sebastian Olaru.
După ce clădirea va fi achiziţionată de Salvosan Ciobanca, aceasta va deservi tot domeniul medical. „Cu acest imobil vor continua şi se vor dezvolta lucrările începute la Clinica Salvosan Ciobanca prin care vrem să fim aproape de comunitate cu o medicină socială şi de înaltă calitate. Aici vor fi oferite servicii în domniul RMN, endoscopie digestivă, tomografie computerizată, mamografie, depistarea cancerului. Această investiţie va permite rezolvarea circuitelor Salvosan pentru buna desfăşurare a activităţii medicale într-un sistem de bună colaborare cu tot ceea ce înseamnă medicina judeţului şi marile institute de profil de la Cluj Napoca. În ciuda crizei economice mondiale, Salvosan continuă, de 20 de ani, susţinerea sectorului medical sălăjean”, a precizat Petru Ciobanca, administratorul societăţii.
Menţionăm că imobilul a fost construit în anul 1975 şi a avut destinaţia iniţială de cămin pentru muncitori nefamilişti care lucrau pe platforma industrială a municipiului Zalău. Clădirea are cinci nivele (parter şi patru etaje), cu o arie desfăşurată de circa 1.500 mp şi teren aferent de 320 mp. La această dată, două nivele sunt ocupate de compartimentele din Administraţia Spitaţului Judeţean de Urgenţă din Zalău (respectiv, birourile de Resurse umane, Salarizare şi Personal). Acestea după finalizarea lucrărilor de renovare, reabilitare şi modernizare ale SJU vor fi transferate în incinta spitalului.