Producătorul de blocuri ceramice Cemacon SA, unul dintre cei mai importanţi actori ai economiei Sălajului, a decis, în urmă cu două săptămâni, să-şi mute sediul social de la Zalău, la Cluj-Napoca.
Liviu Stoleru, directorul Cemacon, susţine că mutarea sediul social al companiei de la Zalău la Cluj-Napoca a fost o decizie de business şi nimic mai mult: “Firma noastră este în dezvoltare şi din punct de vedere organizaţional şi al rezultatelor financiare. În primele şapte luni ale acestui an, afacerile noastre au înregistrat o creştere cu 40 de procente faţă de aceeaşi perioadă din 2011, în ciuda faptului că piaţa materialelor de construcţii a scăzut cu 14 la sută. Vorbim despre cea mai mare creştere economică în rândul firmelor de profil din România. Vrem să devenim jucătorul principal din Transilvania”.
Potrivit oficialului Cemacon, această mişcare implică o serie de avantaje, dat fiind faptul că Clujul este nu doar o zonă cu potenţial foarte mare de consum, ci şi o sursă mult mai bună de specialişti.
În prezent, la fabrica de la Recea lucrează 120 de persoane, Stoleru garantând că mutarea sediului social nu va avea repercusiuni asupra acestora: “Oamenii îşi vor păstra locurile de muncă”.
Cadou de rămas-bun
În şedinţa de mâine a administraţiei judeţene, consilierii sălăjeni au de gând să facă un cadou Cemaconului, şi anume să scutească firma de la plata a peste 23.000 de lei. Suma reprezintă majorări de întârziere datorate bugetului judeţului Sălaj, ca urmare a depăşirii termenului de regularizare a taxei pentru autorizaţia de construire la finalizarea a două investiţii, în valoare de 148.119 lei.
Intenţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj are la bază “buna-credinţă” a producătorului de blocuri ceramice. “Având în vedere că Cemacon a achitat integral către CJ Sălaj taxa de regularizare în valore totală de 148.119,72 lei, în ciuda diminuării semnificative a veniturilor pe fondul reducerii cererii de produse, am considerat compania ca fiind de bună credinţă astfel că, având la bază reglementările financiar-fiscale în vigoare, s-a decis iniţierea unui proiect de hotârăre privind scutirea debitorului menţionat de la plata majorărilor de întârziere în achitarea taxei de regularizare”, ne-a declarat Sebastian Olaru, purtătorul de cuvânt al administraţiei judeţene.
Peste 40 de ani de activitate în Sălaj
Cemacon Zalău a luat fiinţă în anul 1969, pe atunci sub denumirea de Întreprinderea de Produse Ceramice, având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea de materiale ceramice pentru construcţii. În anul 1991 devine societate pe acţiuni, sub denumirea SC CEMACON SA, iar din 1999, capitalul societăţii devine privat sută la sută. În prezent, profilul principal de activitate al companiei îl constituie producerea şi comercializarea de elemente pentru zidărie din argilă arsă, respectiv blocuri ceramice şi elemente de ventilaţie, având utilizare în lucrări de construcţii civile şi industriale.
La multi ANIIIII !!
cel mai prost instructor SACOTA SJ 11 ACV,ii varza!!
Multumim, securistului Tibi MARC! SA creasca Salajul! ;))))
PCV nu ACV
ce a facut instructorul sacota?
hodis vo tras teapa crehul ai supto
uite cu creste Salajul