Alegerea unui pachet de web hosting nu este întotdeauna cea mai ușoară, întrucât piața este plină de astfel de furnizori și tot mai mulți nu îndeplinesc cerințele generale de găzduire. În primul rând când te gândești să îți realizezi un site trebuie să iei în considerare că acela nu va fi niciodată online fără un web-host, așa că trebuie să ai banii potriviți pentru primele luni de găzduire.
Totodată este important să știi și ce fel de site vei dori să deschizi, dacă spre exemplu o să deschizi un magazin online atunci hostul ar putea fi puțin mai scump, având nevoie de câteva caracteristici mai avansate ca magazinul tău să funcționeze foarte bine. Astăzi discutăm doar despre web hosting și nici o altă formă de hosting, deși multe dintre elementele pe care le discutăm aici ar putea fi incluse și acolo.
- Fiabilitatea
Fiabilitatea este punctul forte în alegerea firmei de hosting. Revenind la ceea ce am spus mai spus, trebuie să vă informați cu privire la firma pe care doriți să o plătiți pentru a vă ține site-ul în picioare. Nu întotdeauna rezultatele de top din Google dau și firme serioase care să își respecte pe deplin clienții. Pentru a avea fiabilitate în ceea ce privește site-ul și hosting-ul trebuie să găsiți o firmă care să vă ofere măcar un SSD ca platformă de stocare. Dacă nu ai un site foarte mare, câțiva GB îți ajung. Pe langă stocarea pe SSD ar fi bine să vă orientați și către produse VPS (Virtual Private Servers) care au o anumita putere de procesare garantată.
- Performanța
Performanța este un alt capitol important în alegerea hosting-ului pentru site. În funcție de platforma pe care dorești să o hostezi trebuie te gândești la puterea pe care o va necesita. O putere mai mare va include inclusiv și costuri mai mari de găzduire. În această categorie putem include ca procesorul să fie cât se poate te potent, iar traficul de internet furnizat să fie la fel de bun pentru a nu avea întârzieri la încărcare.
- Back-up si securitate
S-a întâmplat de foarte multe ori ca firmele de hosting să fie sparte de către hackeri și să aibă mulți clienți de suferit din cauza acestui aspect. Căutați cea mai bună firmă de pe internet care să vă asigure că niciodată un astfel de element nu va fi posibil în firma lor și că site-ul dumneavoastră va beneficia de toată siguranța de care are nevoie. Nu vă doriți ca după ce ați muncit foarte mult în ridicarea site-ului să fiți dezamăgiți că cineva a șters totul cu „buretele”, poate chiar și backup-urile.
De asemenea un sfat bun pentru toate companiile este să aiba întodeauna și un back-up separat de cel oferit de firma de hosting. Au fost cazuri în care datorita unui incident major, firma de hosting a pierdut atat fisierele siteului cat si serverele de back-up (de exemplu un incendiu ar putea declanșa un asemenea incident major, sau pierderea contractului de furnizare de electricitate).