Ediția „Chefi la cuțite” de marți seară a adus ultima etapă de testări și eliminări, iar cei trei chefi și-au format echipele cu care de săptămâna viitoare vor intra la confruntări. După un bootcamp palpitant și probe ce au dat multe bătăi de cap concurenților, cei trei chefi și-au ales echipele! Din cei 90 de concurenţi, în urma probelor eliminatorii, au rămas în competiţie au rămas doar 18.
Micul dejun englezesc pregătit de către bucătarul Adrian Szucs din Zalău, dar prestaţia lui de până acum l-au convins pe chef Florin Dumitrescu, de la emisiunea culinar Chefi la cuţite să îl aleagă în echipa cu care va încerca să câştige concursul.
Zălăuanul în vârstă de 38 de ani a făcut o impresie extraordinară, chef Florin având numai cuvinte de laudă la adresa lui, supranumindu-l Macete, după numele personajului din filmul cu acelaşi nume (un fost agent federal mexican, interpretat de Danny Trejo) . “Nu ştiu cât eşti de agresiv, precum Macete, ori maleabil, dar te aştept în echipa portocalie”, i-a spus chef Dumitrescu. Juratul a mai spus că Adrian Szucs este “un băiat care ştie bucătărie”, ce are “o atitudine de războinic” şi l-a caracterizat drept “o descoperire a emisiunii”.
La preselecţiile emisiunii gastronomice transmise de Antena 1, Adrian Szucs a reuşit să-i impresioneze pe cei trei juraţi după ce a pregătit un preparat inedit, după o reţetă proprie.“Crocodil a la Sălaj”, o combinaţie de carne de crocodil, sos de alge, porumb la grill, ardei iute şi baby ţipari livraţi tocmai din Spania, a încântat papilele gustative ale chef-ilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, care au avut dificultăţi în a identifica ingredientele preparatului. Talentul şi îndrăzneala bucătarului sălăjean i-au asigurat mult-râvnitul cuţit.
Adrian Szucs are o experienţă de zece ani în domeniul culinar, în prezent el fiind coordonatorul a trei restaurante din judeţul Sălaj. El a venit la „Chefi la cuţite” împins din spate de către prietenii săi. Pe lângă bucătărie, este pasionat de muzică şi motoare.
La finele anului trecut, sălăjeanul şi-a lansat o culegere de reţete potrivite pentru o masă rafinată servită musafirilor. Volumul “Meniul din casa ta” reuneşte 27 de reţete, unele proprii, altele adaptate, unele simple, altele mai complicate, împărţite în mai multe categorii: salate, supe, pui, porc, iepure, peşte, vită şi sos, şi se doreşte a fi o alternativă la preparatele clasice din bucătărie.
Un geniu si felicitări. Baftă mai departe!